Επιτυχημένο το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρουά «Αργώ»

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Αργώ», που διεξήχθη στο Βόλο, στο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με τη συμμετοχή αρκετών ισχυρών σκακιστών από όλη την Ελλάδα.

Στο τουρνουά, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, με την υποστήριξη του Αθλητικού Ομίλου Αγριάς «ΑΘΛΟΣ», της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. (Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας), του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας-Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και του Δήμου Βόλου, συμμετείχαν συνολικά 58 σκακιστές και σκακίστριες, από τους οποίους οι 48 με διεθνές ELO (οι 6 πάνω από 2100 ELO), που είχε ως αποτέλεσμα οι αγώνες να είναι συναρπαστικοί και άκρως ποιοτικοί, σε όλες σχεδόν τις σκακιέρες, από τον πρώτο γύρο έως τον τελευταίο.

Μετά από 7 γύρους νικητής αναδείχτηκε ο Ναούμ Σπυρίδων (2281 ELO-Σκακιστική Ακαδημία Χανίων) με 6 βαθμούς, στη 2η θέση τερμάτισε ο Κεσίδης Οδυσσέας (2251 ELO-Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας) με 5,5 βαθμούς και στην 3η θέση ο FM Γιαννουλάκης Λάμπρος (2235 ELO-Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης) επίσης με 5,5 βαθμούς. Στην 4η και 5η θέση κατετάγησαν οι Τσακνάκης Ζήσης (Ο. Σ. Τριανδρίας) και Θεοχαρίδης Γεώργιος (ΣΚΑΚ. Σταυροδρόμι Γαλαξία Θεσσαλονίκης) με 5,5 και 5 βαθμούς αντίστοιχα.

Στις ειδικές κατηγορίες βραβεύτηκαν οι εξής:
-1η γυναίκα η Μπατσή Λήδα (Σ. Ο. Σαχ Θεσσαλονίκης) με 4 βαθμούς
-1ος Βετεράνος (S50) ο Σκόδρας Αστέριος (Σ. Σ. Λάρισας) με 4,5 βαθμούς
-1ος U18 ο Δριστέλλας Νεοκλής (Α. Σ. Α. Λάρισας) με 4,5 βαθμούς
-1ος U14 ο Γκαβαρδίνας Αντώνιος (Ευβοϊκή Ε. Σ.) με 4,5 βαθμούς
-1ος U12 ο Μιχάλης Χρήστος (Α. Σ. Α. Λάρισας) με 4 βαθμούς
-1η κορασίδα U12 η Πελαλίδου Μαριάννα (Σ. Ο. Βέροιας) με 3 βαθμούς
-1ος με ΕLO ≤ 1500 ο Ευθυμιάδης Ιωάννης (Ακαδημία Σκακιστών Βόλου) με 5 βαθμούς
-1ος με ΕLO ≤ 1200 ο Αγραφιώτης Ιωάννης-Στυλιανός (Σ. Ε. Βόλου) με 4 βαθμούς
-1ος Αθλητής της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ με 4,5 βαθμούς

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του τουρνουά ήταν η σκακιστική διάλεξη του κ. Γιώργου Βλάσση και το facepainting με σκακιστικά και χριστουγεννιάτικα σχέδια της κ. Χριστίνας Σκρουμπέλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.