Επιτυχημένο το 1ο Ποδηλατικό Φεστιβάλ του 13ου Δημοτικού σχολείου Βόλου

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το 1ο Ποδηλατικό Φεστιβάλ του 13ου Δημοτικού σχολείου Βόλου, την Κυριακή 19-05-2019.Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με τη συνεργασία του Γυμναστή του σχολείου κ. Οικονόμου Αθανάσιου και εκπαιδευτικών.

Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών και των γονέων στο φεστιβάλ, αν και Κυριακή, ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.

Από τις 10:30 π.μ. συγκεντρώθηκαν στο σχολείο ένα πλήθος από ποδηλάτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν ποδηλατοδρομία από το σχολείο, μέσω της παραλίας του Βόλου, στον Άγιο Κων/νο και επιστρέφοντας τους περίμεναν μια σειρά δρώμενα μάθησης τεχνικών χρήσης του ποδηλάτου, ζωγραφικής σημάτων οδικής κυκλοφορίας, εξάσκηση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που είχε στηθεί στο προαύλιο του σχολείου κ.ά.

Μαθητές/-τριες και γονείς πέρασαν μια ξεχωριστή ημέρα γνώσεων και εμπειρίας βιώνοντας το χώρο του σχολείου σε μια άλλη διάσταση και σύσφιξαν  τις σχέσεις τους με το Σύλλογο Γονέων και τους εκπαιδευτικούς.

Πολύτιμη ήταν η συμπαράσταση στη δράση της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Δ/νσης Βόλου, που  φρόντισε, ώστε η μετακίνηση των συμμετεχόντων κατά την ποδηλατοδρομία να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και με απόλυτη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.