Έσπασε ακόμη ένα αήττητο η Νίκη, 0-2 τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα

Οι δύο αρχηγοί Ζαρόπουλος και Κέρι με το διαιτητικό τρίο

Με σημαντικό εκτός έδρας «τρίποντο» ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2018 η Νίκη Βόλου. Οι «κυανόλευκοι» πέρασαν με 2-0 από την Καλαμπάκα χάρη στα τέρματα των Μακενγκό και Τζιώρα και έσπασαν το εντός έδρας αήττητο του Α.Σ. Μετέωρα.

Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσουν έχοντας την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη σημαντική τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση, στο 5ο λεπτό. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας έφερε τον Κιάκο σε πλεονεκτική θέση υπό καλές προϋποθέσεις για ένα σουτ, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο.

Η Νίκη ευτύχησε να προηγηθεί αρκετά νωρίς, με τον Κρίστοφερ Μακενγκό. Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου στο παιχνίδι, αυτός και ο Κέρι έπαιξαν υποδειγματικά το ένα-δύο, με τον 24χρονο Γάλλο μέσο να πλασάρει εύστοχα τον Ζαρόπουλο για το 0-1. Η Νίκη συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Καλαμπάκας και έχασε σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 38’. Ο Κέρι βρήκε με κάθετη πάσα τον Τζιώρα, αυτός «σέρβιρε» για τον επερχόμενο Φάμπιο Ταβάρες, ωστόσο ο Ζαρόπουλος πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση στη δεξιά του γωνία, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ από το πλασέ του Πορτογάλου. Από κει και πέρα η ομάδα των Μετεώρων ανέβηκε και δημιούργησε δύο καλές φάσεις μέχρι την ανάπαυλα. Στο 43’ ο Γεωργάκης σέντραρε και στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Λίτσιος, που με κεφαλιά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Αποστολίδη, ο οποίος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κράτησε ανέπαφη την εστία του σε πλασέ του Μανώλη.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους η Νίκη κατάφερε να κάνει το 0-2. Στο 54’ τα Μετέωρα απείλησαν με σουτ του Ιωάννου που έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Αποστολίδη. Από το βολέ του έμπειρου γκολκίπερ ο Τζιώρας εκμεταλλευόμενος αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων βρέθηκε απέναντι στον Ζαρόπουλο και με πλασέ στη δεξιά του γωνία έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «κυανολεύκους».

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα, καθώς έξι λεπτά αργότερα «σπατάλησαν» τεράστια ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ. Ο Κιάκος αστόχησε από πλεονεκτική θέση ύστερα από σέντρα του Μανώλη από δεξιά. Στο 64’ ο Παπαδόπουλος εκμεταλλεύτηκε κακή απομάκρυνση των αμυντικών, ωστόσο η μεταβίβασή του για τον «αφύλακτο» Δωματά δεν ήταν η κατάλληλη.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν σε ακόμη μία φάση να σκοράρουν στο 76’. Ο Σκόνδρας από αριστερά μέσα στην περιοχή έστειλε με σουτ την μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό η Νίκη «άγγιξε» ένα τρίτο γκολ με τον Δωματά αυτή την φορά να απειλεί. Ο Παπαδόπουλος προωθήθηκε και έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο 27χρονος εξτρέμ νικήθηκε από τον Ζαρόπουλο στο κοντινό πλασέ που έκανε. Με τη συμπλήρωση του 80ου λεπτού και λίγο προτού περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου ο Λόρ ιΚέρι, απείλησε με σουτ στην κίνηση από σέντρα του Ρόβα αλλά η μπάλα έφυγε μακριά.

Α.Σ. ΜΕΤΕΩΡΑ : Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης, Ουζούνογλου, Λίτσιος (74’ Πολυζόπουλος), Κιάκος (67’ Συράκος), Μανώλης (61’ Μαρούδας), Σκόνδρας, Ιωάννου.

 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ : Αποστολίδης, Παπαδόπουλος Θ., Ρόβας, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Μέτσε, Τσεμπερίδης, Ταβάρες (71’ Ιορδανίδης), Μακενγκό (46’ Δωματάς), Κέρι( 81’ Ντινιωτάκης), Τζιώρας (61’ Βουκομάνοβιτς).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.