Ερέρα: «Να είναι παιχνίδι γιορτής και να τρέξουμε περισσότερο»

Κόντρα στα οπαδικά πάθη ο τεχνικός του Άρη Πάκο Ερέρα προσδοκεί να είναι ένα παιχνίδι γιορτής το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (21/10, 19:00).

Στο αγωνιστικό σκέλος περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να τρέξουν περισσότερο από τον αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο στην προσπάθεια τους να σκοράρουν.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Ισπανού στο ARIS FC TV:

-Για τη σύγκριση του ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ με το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: «Οι πληροφορίες που έχω κα οι εικόνες που έχω δει μου λένε ότι εδώ είναι πολύ πιο θερμά τα πράγματα και το παιχνίδι. Στην Ισπανία, το παιχνίδι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης το ζούνε όλοι οι Ισπανοί σε όλη την έκταση της χώρας. Εδώ τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα, συγκεντρωμένα στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι της πόλης το ζουν πολύ έντονα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε πολύ καλά και να το απολαύσουμε, να είναι ένα παιχνίδι γιορτής».

-Για το απόλυτο που διατηρεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης: «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κερδίσει όλα τα παιχνίδια στην έδρα σου. Αυτό σου δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση και για τους υπόλοιπους αγώνες. Φυσικά, είναι επίσης πολύ σημαντικό να παίζεις με τους φιλάθλους παρόντες. Τέτοια παιχνίδια, όμως, είναι διαφορετικά και δεν υπάρχουν τόσα πλεονεκτήματα. Είναι ματς δύσκολα και σημαντικά και πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Για το τι σημαίνει η νίκη σε ένα ντέρμπι: «Αυτό δεν είναι ένα απλό παιχνίδι τριών, αλλά έξι βαθμών. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε, ο κόσμος το περιμένει. Αν το καταφέρουμε μέσα στην έδρα μας, θα μας δώσει ώθηση για να συνεχίζουμε δυνατά».

-Για το πώς πρέπει να αγωνιστεί ο Άρης: «Το πιο σημαντικό είναι να τρέξουμε πολύ και περισσότερο από τον αντίπαλο. Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό, πρέπει να τρέξουμε και για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, δηλαδή να έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας και να σκοράρουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.