«Eρυθρόλευκο» το ντέρμπι, 78-73 ο Ολυμπιακός Βόλου τη Νίκη

Συναρπαστικό παιχνίδι στο κλειστό του ΕΑΚ

Με μία απίστευτη ευστοχία στο πρώτο ημίχρονο και με ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές του δευτέρου, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στο ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Νίκη, με 78-73…

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, και τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει προβάδισμα 10-9 με τρίποντο του Γκοντόπουλου λίγο πριν συμπληρωθεί το τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός Βόλου έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 8-2 και με τρίποντο του Αναγνωστόπουλου  έφτασε στο +7 (18-11), με τη Νίκη από εκεί και πέρα να προσπαθεί να επιστρέψει και να κάνει τελικά το 21-21 στο τέλος του δεκαλέπτου ο Ζησόπουλος μετά από κλέψιμο.

Ανάλογη εικόνα είχε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με την ευστοχία του Ολυμπιακού Βόλου στα τρίποντα να είναι… διαολεμένη, έχοντας 10 εύστοχα συνολικά με τους Αναγνωστόπουλο, Ίλτσογλου και Γκοντόπουλο στο πρώτο ημίχρονο! Η Νίκη πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα με πόντους του Λόλα, για να έρθει το τρίποντο του Αναγνωστόπουλου για να κάνει το σκορ 28-27 5’53’’ πριν το ημίχρονο, ενώ ο ίδιος παίκτης συνέχισε να σκοράρει από τα 6.75 μ. με τον Σαριμπαλίδη να απαντά σε εκείνο το σημείο και τον Καλλέ να κάνει το σκορ 31-32. Το τρίποντο του Ίλτσογλου που ακολούθησε απαντήθηκε από τον Κοιυτίνα, με το σκορ να είναι 34-34 3’17’’ πριν το τέλος.

Πιο ψύχραιμος ο Ολυμπιακός Βόλου

Μία βολή του Γκοντόπουλου και πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Ίλτσογλου έφεραν τον Ολυμπιακό Βόλου στο +6 στη συνέχεια, με τον Κουτίνα να απαντά και το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 40-38.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός όπως είπαμε ήταν πιο ψύχραιμος και παρά το βιαστικό μπάσκετ στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ήρθαν η διαφορά του +9 γα τον Ολυμπιακό Βόλου (54-45) με τέσσερις πόντους του Σιμάκη, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες δεύτερες επιθέσεις χάρη σε επιθετικά ριμπάουντ ενώ η Νίκη προσπαθούσε να βρει στόχο από την περιφέρεια αλλά δεν τα κατάφερνε.

Το +10 του τρίτου ημιχρόνου έγινε +12 με καλάθι του Σταθούρου στην έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου (60-48), με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Οι επτά πόντοι της Νίκης έριξαν τη διαφορά στους πέντε (62-57) 5’28’’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, για να έρθει και ένα τρίποντο από τον Βερτζάγια που έκανε το σκορ 62-59, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Εκεί κυμαινόταν η διαφορά μέχρις ότου ο Ολυμπιακός Βόλου εκμεταλλευτεί ένα λάθος του Κουτίνα με τον Ίλτσογλου να κλέβει και τον Σιμάκη να σκοράρει για το 67-61, ενώ πέντε πόντοι του Ίλτσογλου με δύο βολές και ένα τρίποντο έδωσαν αέρα 11 πόντων στους «ερυθρόλευκους» (72-61).

Ο Λόλας προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το τρίποντο του Ζησόπουλου ήρθαν οι δύο εύστοχες βολές από πλευράς του και ένα δίποντο του Κουτίνα, αλλά στη συνέχεια και τρεις εύστοχες βολές του Γκοντόπουλου για τον Ολυμπιακό Βόλου. Το τρίποντο του Κουτίνα στο τέλος απλά διαμόρφωσε το τελικό 78-73, για να χαρίσει το ροζ φύλλο αγώνα στον Ολυμπιακό Βόλου.

 Τα δεκάλεπτα: 21-21, 43-40, 58-48, 78-73

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Γκοντόπουλος 20 (5), Ίλτσογλου 19 (3), Αναγνωστόπουλος 12 (4), Σταθούρος 2, Σιμάκης 19 (1), Παρασκευάς 6, Ευαγγελινός.

Νίκη Βόλου (Μαύρος-Κοσμάτος): Ξενιτίδης 9 (3), Βερτζάγιας 8, Σαριμπαλίδης 3 (1), Ζησόπουλος 5 (1), Κουτίνας 24 (3), Καλλές 6, Λόλας  18, Μπουσκολίτης, Σπανόπουλος, Νίκολης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.