ΕΣΑΚΕ: Επικυρώνονται την Πέμπτη τα κριτήρια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα

Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (28/5, 13:00) θα επικυρωθούν με την απαραίτητη ψηφοφορία τα κριτήρια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Basket League και όλες οι αλλαγές που έχουν αποφασιστεί.

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του το επίσημο «τέλος» της φετινής χρονιάς στην Basket League, ενώ αποφασίστηκε επίσης να μην μπει «παύλα» δίπλα στην σεζόν 2019-20 και να πάει ο τίτλος στον Παναθηναϊκό (ψήφισε «λευκό» στο θέμα αυτό, καθώς δεν ήθελε να πάρει τον τίτλο, αφού η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε), αλλά και να μην πέσει κανείς στην Α2.

Εκεί αποφασίστηκε ο ΕΣΑΚΕ να θεσμοθετήσει και κριτήρια συμμετοχής στη νέα Basket League.

Ανάμεσα στα άλλα αποφασίστηκε να υπάρχει μίνιμουμ μπάτζετ 800.000 ευρώ, η εγγυητική προς τη ΕΕΑ να πάει στις 200.000 ευρώ (ήταν 60.000 ως τώρα), ενώ θα υπάρχουν κριτήρια και για την χωρητικότητα στα γήπεδα (1.200 θέσεις το ελάχιστο). Επίσης θα πρέπει οι ομάδες που θα είναι στην πρώτη τη τάξει κατηγορία να μην έχουν οφειλές σε παίκτες από την φετινή σεζόν.

Τα σημαντικά αυτά κριτήρια ανέλαβε μια επιτροπή του ΕΣΑΚΕ να τα επεξεργαστεί και η τελική της πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία αυτή την Πέμπτη (28.5). Αναμένεται εξάλλου στο ΔΣ να γίνει πάλι κουβέντα για τα χρέη, αλλά και για την σύσταση επιτροπής αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ, που θα εξετάζει τους φακέλους των ομάδων πριν κατατεθούν στην ΕΕΑ, η οποία θα δώσει την επίσημη έγκριση για την συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα.

basketblog.gr