ΕΣΑΚΕ: Επιτροπή αδειοδότησης για τις ομάδες της Basket League

Στην υλοποίηση της απόφασης της σύστασης επιτροπής αδειοδότησης προχώρησε ο ΕΣΑΚΕ μέσα από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση του.

Πιο συγκεκριμένα ψηφίστηκε στη διοργανώτρια Αρχή η σύσταση της πενταμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από τον πρόεδρο της Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, τον αντιπρόεδρο του Κολοσσού Μιχάλη Μελή, τον τεχνικό διευθυντή του Περιστερίου Γιώργο Πανταζόπουλο, τον οικονομικό διευθυντή του ΕΣΑΚΕ Σταύρο Κατσίκη και τη νομική σύμβουλο της Ένωσης, Σουζάνα Δόγα.

Η επιτροπή θα έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο των φακέλων των ΚΑΕ πριν αυτοί κατατεθούν στην ΕΕΑ και με βάση τα οικονομικά κριτήρια που έχουν οριστεί. Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως είχε αποφασιστεί προ μηνών, για τη συμμετοχή των ομάδων θα είναι η εξόφληση των χρεών της προηγούμενης σεζόν ή η παρουσίαση ενός πλάνου με διακανονισμούς των χρεών τους. Αν αυτοί δεν τηρούνται ως τα τέλη Δεκεμβρίου του κάθε χρόνου, θα τους επιβάλλεται αφαίρεση ενός βαθμού. Αν αυτό συμβεί και στα τέλη Μαρτίου τότε θα υπάρχει αφαίρεση και δεύτερου βαθμού.

Παράλληλα, την πεποίθηση ότι η σύσταση της επιτροπής αδειοδότησης των ΚΑΕ θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση του επαγγελματικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

«Μετά την επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την υπογραφή με την ΕΡΤ τριετούς συνεργασίας για όλες τις ΚΑΕ του Πρωταθλήματος, ο ΕΣΑΚΕ παρεμβαίνει ουσιαστικά και αποκτά ρόλο εγγυητή στην αδειοδότηση των ΚΑΕ. Οι ομάδες και οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ, στους οποίους βασίζεται η λειτουργία των ομάδων και έχουν κρατήσει «όρθιο» το επαγγελματικό μπάσκετ στην δύσκολη περιόδο της πανδημίας, θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στην διαδικασία αδειοδότησης των ΚΑΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του Πρωταθλήματος, αλλά και για να γνωρίζουμε νωρίτερα από ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα ποιές ομάδες θα μετέχουν στην διοργάνωση», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

Ο κ.Γαλατσόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα και μετά την θεσμική παρέμβαση που πετύχαμε σε συνεργασία με την Πολιτεία, έγινε ένα ακόμη βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση του επαγγελματικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ που σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας άντεξε χάρις στην αγάπη των Ελλήνων φιλάθλων και αναπτύσσεται περαιτέρω».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.