Αισιοδοξία, αλλά και χαμηλοί τόνοι στη Νίκη για Football League

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζουν στη Νίκη Βόλου το θέμα της ανόδου στη Football League με βάση το γεγονός ότι είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα να καλύψει το κενό που όλα δείχνουν ότι θα αφήσει ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης.

Οι κυανόλευκοι διοικούντες θεωρούν ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ τους και πως η λογική οδηγεί σε μία ευτυχή κατάληξη για την ομάδα τους, αφού η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής παραπέμπει σε συγκεκριμένο άρθρο του ΚΑΠ, που ορίζει ότι, για να καλυφθεί θέση από την παραπάνω κατηγορία ισχύουν βαθμολογικά κριτήρια και δεν υπάρχει καμία αναφορά  σε μπαράζ. Έτσι λοιπόν με βάση το γεγονός ότι η Νίκη είναι η καλύτερη δεύτερη από όσες φυσικά ήταν οι χαμένες των μπαράζ, σε σύγκριση δηλαδή με την Καλαμάτα, τον Αιολικό και τον Νέστο Χρυσούπολης, πρέπει να ανέβει αυτή κατηγορία.

Συγκεκριμένα στην παράγραφο 16 του άρθρου 20 του ΚΑΠ της περιόδου 2018-19 τονίζεται ρητά:

Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA και συγκεκριμένα:

α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους

β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

γ) Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

δ) Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

ζ) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων, (ορίζονται αυτοί και) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο/ους (ανάλογα) της κατάταξης του ομίλου.

Η ειδική βαθμολογία με Νίκη, Νέστο, Αιολικό και Καλαμάτα

Ο Νέστος Χρυσούπολης πήρε 65 βαθμούς σε όμιλο (1ος) 14 ομάδων, η Νίκη 69 βαθμούς σε όμιλο (4ος) 14 ομάδων, ο  Αιολικός 40 βαθμούς σε όμιλο (7ος) 12 ομάδων και η  Καλαμάτα 63 βαθμούς σε όμιλο (8ος) 14 ομάδων. Επειδή ο Αιολικός ήταν σε όμιλο 12 ομάδων πρέπει από Νέστο, Νίκη και Καλαμάτα να αφαιρεθούν οι βαθμοί που πήραν από τα ματς με τους δύο τελευταίους της κατάταξης.

Ο Νέστος πήρε 12 βαθμούς από τους δύο τελευταίους του πρώτου ομίλου ΠΑΟ Κοσμίου και Εθνικό Σιδηροκάστρου, επομένως στη ειδική βαθμολογία που δημιουργείται αφαιρούνται αυτοί οι πόντοι και έχει 53 βαθμούς.

Το ίδιο έκανε και η Νίκη με Αναγέννηση Καρδίτσας και Φωκικό, που πηγαίνει στους 57 βαθμούς, ενώ το απόλυτο κατάφερε και η Καλαμάτα με  Εικοσιμία κια Πάμισο Μεσσήνης και έτσι έχει 51 βαθμούς.

Επομένως, η κατάταξη έχει ως εξής: Νίκη 57 βαθμοί, Νέστος 53 βαθμοί, Καλαμάτα 51 βαθμοί και Αιολικός 40. Άρα η Νίκη δικαιούται να πάρει το εισιτήριο σε περίπτωση δημιουργίας κενού στη νέα Football League.

Πάντως στη βολιώτικη ομάδα παρά τη δεδομένη αισιοδοξία κρατούν χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας πρόωρους πανηγυρισμούς, αφού ξέρουν ότι υπάρχουν κι αυτοί που μπορούν να δράσουν στο … σκοτεινό παρασκήνιο και να επηρεάσουν καταστάσεις, και περιμένουν τις εξελίξεις. Η πρώτη και σημαντική εξέλιξη είναι την Τρίτη (27/5) η επικύρωση της βαθμολογίας της φετινής Football League χωρίς το μείον 33 στον Ηρακλή, που θα προκαλέσει τον υποβιβασμό του στη νέα Football League.

Σ’ αυτήν την κατηγορία δεν πρόκειται να δηλώσουν συμμετοχή οι Θεσσαλονικείς λόγω οικονομικής αδυναμίας, θέλοντας να παίξουν είτε στη Super League 2 (όμως η αύξηση κατά δύο των ομάδων δεν πρόκειται να γίνει και έχει κριθεί οριστικά), είτε στη Super League 1, με την αγορά ΑΦΜ του ΝΠΣ Βόλος να παίζει πάντα δυνατά ως σενάριο. Πάντως, στην τελευταία περίπτωση πάλι αδειάζει θέση στη Football League.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.