Αισιοδοξία ενόψει Παγκοσμίου στην Εθνική γυναικών

Πίστη για νέα διάκριση της Εθνικής ομάδας γυναικών σε κορυφαία διοργάνωση επικρατεί στις τάξεις των διεθνών και της τεχνικής ηγεσίας ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Τενερίφης(22-30/09)

Στο πλαίσιο της media day ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Κεραμιδάς και οι διεθνείς Μάλτση και Καλτσίδου εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα επιδιώξει να αποδείξει ότι η 4η θέση στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό δεν ήταν τυχαία.

«Εκπροσωπούμε την Ευρώπη, κάτι που δεν συμβαίνει κάθε φορά. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα έχει απουσίες αλλά θα κάνουμε το καθήκον μας», τόνισε ο τεχνικός της Εθνικής και συμπλήρωσε:

«Ο όμιλος είναι δύσκολος, αλλά σε όποιον όμιλο κι αν παίζαμε, πάλι το ίδιο θα ήταν. Η ομάδα μας δεν έχει την πολυτέλεια να θεωρείται υπερδύναμη στο χώρο. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτά που κερδίσαμε την προηγούμενη χρονιά. Αυτό θα το πετύχουμε δίνοντας την ψυχή μας σε κάθε αγώνα, όπως κάναμε και πέρυσι στην Πράγα».


Μιλώντας για τον στόχο της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στον Α’ όμιλο παρέα με την Κορέα, τον Καναδά και την Γαλλία, ο Κώστας Κεραμιδάς τόνισε: «Ο στόχος μας είναι και πάλι η μία νίκη, για να παλέψουμε για την πρόκριση. Να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί.»

Η Στέλλα Καλτσίδου επισήμανε ότι: «Δεν έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε κάτι σε οποιονδήποτε, εκτός από τους εαυτούς μας. Ξέρουμε πως το περσινό δεν ήταν “πυροτέχνημα”. Σίγουρα έχουμε ανεβάσει τον πήχη και θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται στο Παγκόσμιο. Ο αρχικός μας στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση», τόνισε η διεθνής φόργουορντ.

Στο υψηλό επίπεδο του ελληνικού αθλητισμού αναφέρθηκε η Εβίνα Μάλτση, θέτοντας ψηλά τον πήχη, ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής μπάσκετ γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφη

«Πάντα παίζουμε για τον κόσμο, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας είναι σε δύσκολη κατάσταση. Και στα μίτινγκ που κάνουμε, λέμε πως ποτέ δεν ξεχνάμε τη φανέλα που φοράμε, ποιοι μας βλέπουν, ποιους αντιπροσωπεύουμε και τι οφείλουμε να κάνουμε για αυτούς. Το φετινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικό, από τα καλύτερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Όλοι οι αθλητές μας με τις διακρίσεις τους μας έχουν κάνει περήφανους. Μακάρι να προσθέσουμε και εμείς κάτι από την πλευρά μας. Σίγουρα δεν μπορούμε να… αγγίξουμε όλα αυτά τα χρυσά μετάλλια και τις πρώτες θέσεις, αλλά μας δίνει ένα ηθικό βάρος περισσότερο. Τα παιδιά μας έχουν κάνει υπερήφανους. Ο πήχης έχει ανέβει και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.