ΕΣΚΑΘ: Βασικό το σενάριο του ενός γύρου και τέλος!

Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΘ  αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας (πανδημίας ή άλλης αιτίας) θα ισχύσει ως τελική η  βαθμολογία που διαμορφώθηκε κατά την διακοπή του πρωταθλήματος με την προϋπόθεση ότι θα  έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.  Αυτό είναι και το σενάριο που φέρεται να προωθεί η διοίκηση της ΕΣΚΑΘ στις επαφές που έχει κάνει ήδη με διοικήσεις και παράγοντες ομάδων!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Magnesiasports» οι πρώτες συζητήσεις έχουν ήδη γίνει, με τη διοίκηση της θεσσαλικής Ένωσης να βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις των ομάδων και θέλει να είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση, εφόσον πραγματοποιηθεί και η αγωνιστική δράση μέχρι τέλους στις ανώτερες από την τοπική, εθνικές κατηγορίες. Άλλωστε, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν διοικητικοί ομάδων που είχαν έτσι κι αλλιώς υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, που πιέζουν στο να πραγματοποιηθούν οι αγωνιστικές μέχρι τέλους, ακόμη και αν χρειαστεί να γίνουν παιχνίδια ακόμη και εντός της θερινής περιόδου.

Ωστόσο δεν είναι όλες οι απόψεις ίδιες και στάση είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση. Υπάρχουν σύλλογοι που αντιδρούν στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρωταθλήματος ενός γύρου, καθώς έχει περάσει πολύς χρόνος από τη στιγμή που διεκόπη κάθε δραστηριότητα, και δεν βλέπουν να υπάρχει χρόνος για προετοιμασία. Οπότε η ΕΣΚΑΘ έχει έρθει σε μία… περίεργη θέση, και φυσικά δεν είναι στο χέρι της να πάρει τις τελικές αποφάσεις, αφού τον πρώτο λόγο έχει η Πολιτεία και τη συνέχεια η ΕΟΚ, για να οργανώσει όλες τις κινήσεις.

Ωστόσο δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση αν δεν οριστικοποιηθεί η επανέναρξη των αγωνιστικών σε εθνικό επίπεδο, ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και το ότι η απόφαση για τα τοπικά δεν θα αφορά μόνο τη Θεσσαλία αλλά όλες τις κατά τόπους Ενώσεις. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου, και εφόσον δεν συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Μαΐου, η προκήρυξη προβλέπει σαφέστατα ότι το κάθε πρωτάθλημα θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.