ΕΣΠΕΚΕΛ: Ανησυχία ακόμη και για αποκλεισμούς λόγω Μητρώου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Να βρει τον βηματισμό της με τα δεδομένα του κορωνοϊού προσπαθεί και η τοπική Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης, γι’ αυτό και χθες Δευτέρα έγινε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους σωματείων να τα λένε με εκπροσώπους της Ένωσης για το τι μέλλει γενέσθαι για δύο βασικά ζητήματα.

Αυτό που επισημαίνεται από πλευράς Ένωσης είναι ότι τα σωματεία θα πρέπει να τρέξουν τις διαδικασίες για την ειδική αθλητική αναγνώριση και την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ώστε να μην βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Δεν είναι μόνο η απώλεια της επιχορήγησης που θα δώσει η ΓΓΑ (2500 ευρώ για κάθε σύλλογο και χίλια ευρώ επιπλέον για κάθε τμήμα) αλλά και ο κίνδυνος να τους απαγορευτεί από τον ερχόμενο Ιούνιο η συμμετοχή στα πρωταθλήματα! Αυτό αναφέρθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με εκπροσώπους τμημάτων βόλεϊ ν’ αναφέρουν πάντως ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εγγραφή εξαιτίας εμποδίων που προκύπτουν από την κατάσταση που επικρατεί σε άλλα τμήματα του ιδίου σωματείου και κυρίως στα τμήματα της καλαθοσφαίρισης. Βέβαια αυτό είναι άξιο απορίας πώς γίνεται, αφού υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι να εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στο Μητρώο, με κάποια και όχι με όλα τα τμήματά τους, καθώς όντως κάποια από αυτά έχουν ανοιχτά θέματα. «Αν δεν ολοκληρωθεί η εγγραφή ο σύλλογος διαλύεται» αναφέρουν χαρακτηριστικά παράγοντες της ΕΣΠΕΚΕΛ.

Από την άλλη, τα τοπικά τουλάχιστον πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΚΕΛ, οδεύουν για τον Μάρτιο αν το επιτρέψει ο κορωνοϊός… Το βόλεϊ έχει την ιδιαιτερότητα ότι χρειάζεται τις σχολικές αθλητικές μονάδες για να γίνουν προπονήσεις και αγώνες σε πολλές περιπτώσεις, οπότε χρειάζεται και η συνεννόηση με τις κατά τόπους δημοτικές Αρχές. Θα ανοίξουν οι Δήμαρχοι τα σχολικά γήπεδα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που σίγουρα δεν μπορεί ακόμη ν’ απαντηθεί.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι πρόεδροι των τοπικών Ενώσεων θα έχουν τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη με το ΔΣ της ΕΟΠΕ. Αντικείμενο συζήτησης φυσικά θα είναι η κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα και το τι μέλλει γενέσθαι…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.