Έστειλε στους επτά ουρανούς τους οπαδούς του ο Ολυμπιακός

Μία μεγαλειώδη πρόκριση πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στον Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» σε μία από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας τους, επικράτησαν με 3-1 της Μίλαν και έστειλαν… σπίτι της την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο που αποκλείστηκε για πρώτη φορά από όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 1999/2000! Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, θα είναι η μοναδική ελληνική που συνεχίζει στο θεσμό και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στους «32» του Europa League στην κλήρωση της Δευτέρας (17/12).

 Το ματς

Με την έναρξη του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός φρόντισε να υπενθυμίσει στη Μίλαν ότι στη δική του έδρα έχει μεγάλη δυναμική μπορεί να απειλήσει ανά πάσα στιγμή και από την μπαλιά του Σισέ, ο Γκερέρο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο εξερχόμενος από την εστία του Ρέινα απομάκρυνε με το πόδι του.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει πολύ ψηλά με όπλο και τον ενθουσιασμό από την έδρα, ωστόσο ξεκάθαρη κλασική ευκαιρία δεν κατάφερε να δημιουργήσει, ενώ η ποιότητα της Μίλαν άρχισε σιγά-σιγά να ξεδιπλώνεται στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, στο 18’ και στο 19’ ο Σα είπε «όχι» τόσο στον Ιγκουαΐν, όσο και στην κεφαλιά του Ζαπάτα αντίστοιχα, ενώ στο 21’ ο Κουτρόνε έκανε αδύναμο πλασέ πάνω στον Πορτογάλο γκολκίπερ, που κράτησε το μηδέν.

Στο 26’ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν για δεύτερη φορά ουσιαστικά, με τον Γκιγέρμε να παίρνει το δώρο του Ρέινα που έκανε άστοχη έξοδο, αλλά ο Κέσι έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του. Μάλιστα, ο… επίλογος του πρώτου ημιχρόνου είχε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, καθώς ο Φορτούνης εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και ο Ρέινα εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 48ο λεπτό ο Φετφατζίδης είχε χαμένη ευκαιρία με σουτ από μπαλιά του Ποντένσε και στο 51′ ο Κεσί είχε ένα σουτ για λίγο εκτός εστίας. Στο 53′ ο Φετφατζίδης σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Ρέινα και ένα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης είχε μία τελική που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 60ο λεπτό μετά από κόρνερ και μπαλιά του Ποντένσε και προσπάθεια για κεφαλιά ένα κακό διώξιμο της άμυνας της Μίλαν έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Σισέ. Ο Σενεγαλέζος από κοντά έκανε με κεφαλιά το 1-0. Στο 62′ η Μίλαν είχε καλή στιγμή με σουτ του Κουτρόνε, για να ισοφαρίσει, ενώ στο 64′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη αλλά με τον Γκερέρο. Λίγο μετά ο Ιγουαΐν είχε σουτ ελάχιστα έξω και στο 66′ ο Σα μπλόκαρε την προσπάθεια του Καστιγέχο.

στο 69′ με αυτογκόλ του Ζαπάτα που προήλθε από σουτ του Γκιγέρμε, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0! Η Μίλαν αντέδρασε άμεσα, καθώς στο 71′ ο Ζαπάτα με… κάποιο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από εκτέλεση κόρνερ του Τσαλχάνογλου, αλλά την τελευταία κουβέντα την είχαν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Αμπάτε έκανε το πέναλτι, αφού μάρκαρε αντικανονικά τον Τοροσίδη και ο Φορτούνης στο 81′ «έγραψε» το 3-1, που αποδείχθηκε και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός έτσι έραψε το πιο ωραίο ευρωπαϊκό του κοστούμι και έστειλε τους οπαδούς στους  επτά ουρανούς. Μία ασύλληπτη και επική βραδιά για τους Πειραιώτες και μία πανάξια πρόκριση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Καμαρά (79′ Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85′ Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (69′ Νάτχο), Φορτούνης, Γκερέρο

ΜΙΛΑΝ: Ρέινα, Καλάμπρια, Καστιγέχο, Ιγουαΐν, Τσαλχάνογλου, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Αμπάτε, Κουτρόνε (78′ Λασάλτ), Ροντρίγκες (85′ Χαλίλοβιτς), Κεσί

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

Ντουντελάνζ-Μπέτις 0-0

Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1

Η βαθμολογία

  1. Μπέτις 12 (7-2)
  2. Ολυμπιακός 10 (11-6)
  3. Μίλαν 10 (12-9)
  4. Νουντελάνζ 1 (3-16)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.