Εθνικές ομάδες πόλο: Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού

Αρνητικός ήταν ο έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκαν την Τετάρτη, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, οι Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, για τον νέο κορωνοϊό covid – 19.

Έτσι, εκτός των αρχικών πέντε θετικών δειγμάτων (τέσσερις αθλητές, ένα μέλος του επιτελείου), στα οποία προστέθηκε και άλλος ένας αθλητή που βρισκόταν στην «γκρίζα» ζώνη, στον αρχικό έλεγχο (1/8), όλοι οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες των δύο Εθνικών μας ομάδων, καθώς επίσης και τα τεχνικά επιτελεία τους, ήταν αρνητικοί στον έλεγχο.

Στην Εθνική ομάδα των Γυναικών εξετάστηκαν 16 αθλήτριες, 3 μέλη του προπονητικού τιμ και ένα του υπόλοιπου επιτελείου, ενώ στην αντίστοιχη των Ανδρών 11 αθλητές, δύο και ένας αντίστοιχα.

«Όλα έγιναν όπως ορίζουν οι σχετικές οδηγίες και οι κανόνες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Οι θετικοί του πρώτου ελέγχου (31/7 και 1/8), παραμένουν σπίτια τους, είναι καλά στην υγεία τους και μόλις περάσει το 14ήμερο της καραντίνας τους θα υποβληθούν σε νέο τεστ, όπως απαιτείται, για να λήξει το θέμα», δήλωσε ο γιατρός των Εθνικών ομάδων μας και μέλος της Κεντρικής Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργος Μαρίνος.