Εθνική Ελλάδας: Φιλικό με Μάλτα ενόψει προκριματικών Euro

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Ανδρών δοκιμάζει τις δυνάμεις της στη Μάλτα (17/11, 19:00), στον πρώτο φιλικό αγώνα της «γαλανόλευκης» στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του EURO 2024 και πρώτο με αντίπαλο τη νησιωτική χώρα.

Αυτό θα είναι και το πρώτο φιλικό για την ελληνική ομάδα με αντίπαλο τη Μάλτα, καθώς μέχρι τώρα οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί μόνο σε επίσημα ματς. Μάλιστα και οι δέκα αγώνες που έχει δώσει η Ελλάδα με τη Μάλτα ήταν για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Μάλτα έχει νικήσει μια φορά, το 1975, σε ένα παιχνίδι το οποίο, σε μεγάλο βαθμό, μας στέρησε την πρόκριση στα τελικά του 1976. Ήταν η μοναδική ήττα στον όμιλο με Δυτική Γερμανία και Βουλγαρία και κόστισε τον αποκλεισμό, στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς στην κορυφή. Πέρα από αυτή την ήττα, η Εθνική έχει επτά νίκες, ενώ υπάρχουν και δύο ισοπαλίες. Τα γκολ είναι 22-5 υπέρ της Ελλάδας.

Τα τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων είχαν δοθεί πριν από έντεκα χρόνια, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012. Στις 26/03/2011 στο γήπεδο «Τα-Κάλι» η Ελλάδα είχε επικρατήσει με το οριακό 0-1, χάρη μάλιστα σε κεφαλιά του Τοροσίδη στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ στο 84′ είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Για την Ελλάδα (με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος είχαν αγωνιστεί τότε οι Τζόρβας, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης, Νίνης (81′ Κονέ), Κατσουράνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (61′ Φετφατζίδης) και Λυμπερόπουλος (70′ Μήτρογλου).

Εντός έδρας, στις 04/06/2011, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η Ελλάδα είχε επικρατήσει 3-1 (8′ σουτ Φετφατζίδης, 26′ κεφαλιά Παπαδόπουλος, 63′ σουτ Φετφατζίδης). Η σύνθεση της Εθνικής (πάλι με τον Φερνάντο Σάντος προπονητή): Κωνσταντόπουλος, Σπυρόπουλος, Μόρας, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Καραγκούνης (70′ Καφές), Νίνης (79′ Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (89′ Μήτρογλου).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.