Eθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου: Οι αντίπαλοι στο Nations League

Με… παλιούς γνώριμους κληρώθηκε η Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου για το Nations League, καθώς Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρος ή Εσθονία θα είναι αντίπαλοι για τη «γαλανόλευκη», που συμμετέχει, στη League C της διοργάνωσης της UEFA.

Κύπρος και Εσθονία, θα δώσουν αγώνα μπαράζ τον ερχόμενο Μάρτιο, με τη νικήτρια να παραμένει στη League C και να καταλαμβάνει μια θέση στον 2ο όμιλο, αυτόν, δηλαδή, της Εθνικής μας.

Η αμέσως προσεχής διοργάνωση, που θα αρχίσει τον Ιούνιο του 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, θα φέρει τους διεθνείς παίκτες ενώπιον μιας νέας πραγματικότητας: Να δώσουν (τον Ιούνιο) τέσσερις διαδοχικούς επίσημους αγώνες, έτσι ώστε να απομείνουν δύο για τον Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθεί η διοργάνωση σε μόλις δύο αγωνιστικά «παράθυρα». Ο λόγος της νέας αλλαγής στο αγωνιστικό format της διοργάνωσης είναι προφανής: Για να δημιουργηθεί, στο διεθνές καλεντάρι, χώρος τον προσεχή Νοέμβριο για το χειμερινό Μουντιάλ του Κατάρ.

Υπό κανονικές συνθήκες, το UNL θα ολοκληρωνόταν σε τρία αγωνιστικά παράθυρα, με δύο παιχνίδια το καθένα (σύνολο έξι ματς), αλλά το πρόγραμμα συμπιέζεται από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθούν 21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου του 2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.