Εθνική Σάλας: Με Μολδαβία, Ελβετία, Εσθονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου

Στον 6ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2024 κληρώθηκε η Εθνική Ομάδα Σάλας Ανδρών, η οποία θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Εσθονία, την Ελβετία και την Μολδαβία.

Στον προκριματικό γύρο συμμετέχουν 24 Εθνικές Ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης σε 6 ομίλους, από τους οποίους θα προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης οι πρώτες και οι δεύτερες όλων των γκρουπ (συνολικά 12 Εθνικές Ομάδες).

Οι αγώνες του ομίλου της Εθνικής θα φιλοξενηθούν από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μολδαβίας κατά το διάστημα 4-13 Απριλίου.

Αναλυτικά η κλήρωση:

1ος Όμιλος: Γερμανία, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Μαυροβούνιο.

2ος Όμιλος: Νορβηγία, Μάλτα, Κύπρος, Δανία.

3ος Όμιλος: Βουλγαρία, Σκοτία, Αρμενία, Κόσοβο.

4ος Όμιλος: Λιθουανία, Βόρ. Ιρλανδία, Ισραήλ, Τουρκία.

5ος Όμιλος: Αυστρία, Σουηδία, Ανδόρα, Αλβανία.

6ος Όμιλος: Μολδαβία, Ελλάδα, Ελβετία, Εσθονία.

Γ. Ζιάβας: «Για εμάς, καμία κλήρωση δεν είναι εύκολη»

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Ζιάβας προέβη στο ακόλουθο σχόλιο:

«Για μια χώρα όπως εμείς, που βρισκόμαστε χαμηλά στη βαθμολογία της UEFA, καμία κλήρωση δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είναι χειρότερη με βάση τους άλλους ομίλους. Το θετικό στοιχείο είναι ότι η Μολδαβία, που θα διοργανώσει το τουρνουά, είναι η καλύτερη ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι το πλεονέκτημα της έδρας δεν θα το έχει καμία από τις άλλες δύο αντιπάλους μας, με τις οποίες θα διεκδικήσουμε την πρόκριση.

Με την Μολδαβία αγωνιστήκαμε και στο προηγούμενο τουρνουά και ξέρουμε τι περιμένουμε. Για την Εσθονία δεν έχουμε πολλά στοιχεία επί του παρόντος και θα αναλύσουμε το παιχνίδι της. Την Ελβετία τη γνωρίζω, άλλωστε αγωνίζεται και ένας Έλληνας, ο Μαρκογιαννάκης. Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη ομάδα, με μεγάλη διεθνή εμπειρία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.