Εθνική Βόλεϊ Γυναικών: Ματαίωση του τρίτου φιλικού με την Ουκρανία

Εθνική Βόλεϊ Γυναικών

Ματαίωση του τρίτου φιλικού με την Ουκρανία

Άδοξα ολοκληρώθηκε η σειρά των φιλικών αναμετρήσεων της εθνικής γυναικών με την αντίστοιχη της Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ελληνικής ομάδας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021.

Το τρίτο και τελευταίο ματς που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας αναβλήθηκε καθώς στον έλεγχο που έγινε στην αποστολή της Ουκρανίας (αναχωρεί την Τετάρτη για την Πορτογαλία όπου θα συμμετάσχει στον 2ο προκριματικό όμιλο του Ευρωβόλεϊ 2021) εντοπίσθηκε θετικό κρούσμα.

Αμέσως εφαρμόστηκαν όλα όσα προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο με την ουκρανική ομάδα να τίθεται σε καραντίνα, ενώ όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα υποβληθούν σε νέα τεστ, ενώ πραγματοποιήθηκε και απολύμανση στο γήπεδο και στο ξενοδοχείο.

Όπως ενημέρωσαν οι επικεφαλής της αποστολής της Εθνική Ουκρανίας, το αποτέλεσμα στο νέο μοριακό τεστ covid-19 στο οποίο υποβλήθηκε η αθλήτρια στο κρατικό νοσοκομείο Λάρισας ήταν αρνητικό και με την έγκριση των ιατρών του νοσοκομείου πήρε το πράσινο φως για να αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή από την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η ελληνική ομάδα επικράτησε στα δύο φιλικά που έδωσε με την ουκρανική ομάδα, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται με έξι σετ και να ολοκληρώνεται με σκορ 4-2, (25-14, 25-20, 23-25, 15-09, 15-13, 12-15) και το δεύτερο με 3-1 σετ (20-25, 25-18, 27-25, 26-24, 15-11 έξτρα σετ).

Οι επίσημες υποχρεώσεις της ελληνικής ομάδας αρχίσουν την Παρασκευή 7 Μαΐου απέναντι στη Νορβηγία (20:00), και συνεχίζονται το Σάββατο 8 Μαΐου με την Ισπανία και την Κυριακή 9 Μαΐου με την Αυστρία (επίσης στις 20:00).