Εθνική βόλεϊ Γυναικών: Σκέψεις για φιλικό στον Βόλο

Στη Λάρισα και στο κλειστό της Νεάπολης θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν το Eυρωπαϊκό Silver League Γυναικών, τον Ιανουάριο του 2021, με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να περιμένει την οριστική έγκριση από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Στη διοργάνωση θα  συμμετέχει και η Εθνική Γυναικών, διεκδικώντας την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μάλιστα, ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την παραμονή της Εθνικής Ομάδας από τις 20 ή τις 22 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους στη Λάρισα, ενώ το διήμερο 28-29 Δεκεμβρίου προγραμματίζονται και φιλικά παιχνίδια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Ήδη πάντως από πλευράς Ομοσπονδίας υπάρχουν σκέψεις ώστε ένα από τα φιλικά αυτά να δοθεί και στην πόλη του Βόλου, πιθανότατα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Βέβαια, ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να είναι σε επαφές και να περιμένουν τη σχετική ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς, για τη φιλοξενία των αποστολών, έστω και για μία ημέρα.

Στο Silver League θα συμμετέχουν επίσης οι Εθνικές Ομάδες της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Αυστρίας, με τις αποστολές να είναι 20μελείς.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών το 2021 θα διεξαχθεί σε 4 χώρες (Σερβία, Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία). Ήδη την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει οι διοργανώτριες χώρες και η τελική οκτάδα του ευρωβόλεϊ του 2019 (Τουρκία, Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία, Γερμανία, Ρωσία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν). Στη τελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.