Έτοιμη για ένα ακόμη… θαύμα η εθνική γυναικών

Πανέτοιμη να «γράψει ιστορία» και να προκριθεί για πρώτη φορά στα χρονικά σε ημιτελική φάση Eurobasket είναι η εθνική γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει σήμερα στις 16:00 (ΕΡΤ 1) την Τουρκία και με νίκη θα γράψει μία ακόμη «χρυσή σελίδα» στην ιστορία της, καθώς θα προκριθεί για πρώτη φορά στην τετράδα της διοργάνωσης και θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά έχει αποδείξει στη μέχρι τώρα πορεία της ότι είναι ικανή για το καλύτερο (νίκησε Σερβία και Ρωσία, ενώ ηττήθηκε στις… λεπτομέρειες από τη Γαλλία), οπότε είναι δικαιολογημένη η αισιοδοξία που επικρατεί στα αποδυτήρια για νίκη-πρόκριση επί της σημερινής αντιπάλου.

Σε περίπτωση πρόκρισης η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την ομάδα που θα επικρατήσει από το ζευγάρι ανάμεσα στην Γαλλία και στην Σλοβακία. Αν πάλι δεν τα καταφέρει, θα παίξει στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 με την ηττημένη του συγκεκριμένου ζευγαριού (Γαλλία-Σλοβακία).

Επίσης εάν προκριθεί σήμερα κι ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη συνέχεια θα εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για το παγκόσμιο κύπελλο 2018, που θα διεξαχθεί στην Ισπανία.

Τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών είναι το Ισπανία – Λετονία και το Βέλγιο – Ιταλία. Επίσ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.