Έτοιμοι για «μάχη» στη Γλασκόβη Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Φιλιππίδης

Το πρώτο γκρουπ της Εθνικής ομάδας στίβου, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1-3/3) ταξίδεψε σήμερα το πρωί για τη Γλασκόβη.

Τρία από τα δυνατότερα ελληνικά χαρτιά αναχώρησαν για τη Σκωτία με υψηλές προσδοκίες και επιθυμίες, που αγγίζουν το βάθρο των νικητών. Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης είναι οι τρεις από τους πέντε εκπροσώπους μας στο επί κοντώ και τρία από τα κορυφαία ονόματα της διοργάνωσης.

Η Στεφανίδη, παρά τα προβλήματα υγείας στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, δήλωσε έτοιμη να κάνει αυτό που μπορεί.

«Η αγωνιστική προετοιμασία δεν πήγε όσο καλά θα ήθελα, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα, ωστόσο η χειμερινή προπόνηση έχει πάει πολύ καλά, ενώ οι τελευταίες προπονήσεις στην Ελλάδα καλύτερα από ποτέ. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύω ιδιαίτερα στην ικανότητά μου να αγωνίζομαι αποτελεσματικά στις μεγάλες διοργανώσεις» δήλωσε η Ολυμπιονίκης, που θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη επικοντίστρια στην ιστορία της διοργάνωσης, που υπερασπίζεται τον τίτλο της.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τους αγώνες του ανοιχτού και με σύμμαχο τις εξαιρετικές παρουσίες στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και το άλμα στα 4,81 μ., θα συμμετάσχει η Νικόλ Κυριακοπούλου.

«Αναμφίβολα, ο στόχος μου στη διοργάνωση είναι να ανέβω στο βάθρο των νικητριών και να κατακτήσω το πρώτο μου μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Θα είναι δύσκολος αγώνας, εγώ είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», είπε η έμπειρη αθλήτρια, που ήταν δεύτερη το καλοκαίρι στο Βερολίνο.

Το μετάλλιο που κατάκτησε πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι θα κληθεί να υπερασπιστεί και ο Κώστας Φιλιππίδης.

«Είμαι πολύ καλά και περιμένω μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πάντα με ενδιαφέρει το μετάλλιο. Σε κάθε αγώνα ανάλογου επιπέδου κυνηγάω να βρεθώ στο βάθρο. Η διοργάνωση θα έχει κάποιες δυσκολίες, κυρίως γιατί αυτή τη φορά θα έχουμε και τη διαδικασία του προκριματικού και θα αναγκαστούμε να κάνουμε δύο αγώνες μέσα σε δύο ημέρες», ανέφερε από την πλευρά του ο «ασημένιος» το 2017 Φιλιππίδης.

Ο κύριος όγκος της ελληνικής ομάδας θα ταξιδέψει για τη Σκωτία αργότερα σήμερα το απόγευμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.