Ετοιμασίες για τις 28 Μαρτίου σε Γ’ Εθνική και Football League

Οριστική πλέον είναι η απόφαση της ΕΠΟ για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής στις 28 Μαρτίου, με 129 ομάδες να έχουν δηλώσει συμμετοχή, όπως φάνηκε και από την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση είχε στη θεματολογία της και τη Football League, που πλέον έχει την έγκριση και της ΕΠΟ για την επανέναρξη επίσης στις 28 Μαρτίου, όπως είχε προτείνει (ως καταληκτική ημερομηνία η διοργανώτρια Αρχή).

Όσον αφορά τη Γ’ Εθνική, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα ισχύσουν τα εξής:

-Με την ολοκλήρωση ενός γύρου του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς-Νότος) κι από εκεί θα βγουν 2 από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο.

-Συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν 129 ομάδες συμμετοχή και θα ισχύσει ότι αναφέρει η προκήρυξη για προβιβασμό και υποβιβασμό.

Η μόνη διαφοροποίηση που θα υπάρξει αφορά στο άρθρο 15.4 παράγραφος 3, το οποίο αναφέρει: «Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο». Οι αγώνες τους «ειδικού πρωταθλήματος» δεν θα είναι διπλοί αλλά μονοί, όπως είχε προτείνει και η επιτροπή διοργανώσεων μέσω της εισήγησής της,  κάτι που θα επικυρωθεί στο επόμενο συμβούλιο της ΕΠΟ.

Mε πληροφορίες από onsports.gr