Ετοιμασίες για τις 28 Μαρτίου σε Γ’ Εθνική και Football League

Οριστική πλέον είναι η απόφαση της ΕΠΟ για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής στις 28 Μαρτίου, με 129 ομάδες να έχουν δηλώσει συμμετοχή, όπως φάνηκε και από την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση είχε στη θεματολογία της και τη Football League, που πλέον έχει την έγκριση και της ΕΠΟ για την επανέναρξη επίσης στις 28 Μαρτίου, όπως είχε προτείνει (ως καταληκτική ημερομηνία η διοργανώτρια Αρχή).

Όσον αφορά τη Γ’ Εθνική, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα ισχύσουν τα εξής:

-Με την ολοκλήρωση ενός γύρου του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς-Νότος) κι από εκεί θα βγουν 2 από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο.

-Συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν 129 ομάδες συμμετοχή και θα ισχύσει ότι αναφέρει η προκήρυξη για προβιβασμό και υποβιβασμό.

Η μόνη διαφοροποίηση που θα υπάρξει αφορά στο άρθρο 15.4 παράγραφος 3, το οποίο αναφέρει: «Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο». Οι αγώνες τους «ειδικού πρωταθλήματος» δεν θα είναι διπλοί αλλά μονοί, όπως είχε προτείνει και η επιτροπή διοργανώσεων μέσω της εισήγησής της,  κάτι που θα επικυρωθεί στο επόμενο συμβούλιο της ΕΠΟ.

Mε πληροφορίες από onsports.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.