Ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά η Αργώ Βόλου

H προκήρυξη για την Α2 Βόλεϊ Γυναικών

Τις προκηρύξεις για τις δύο πρώτες κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΠΕ, με τις λεπτομέρειες για τα πρωταθλήματα βόλεϊ να ρυθμίζονται ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, και την Αργώ Βόλου να συμμετέχει και πάλι στην Α2 Γυναικών.

Τα σωματεία της κατηγορίας και πάλι χωρίζονται σε δύο ζώνες, με την Αργώ Βόλου να τοποθετείται στη δεύτερη. Οι δύο ζώνες έχουν ως εξής:

Α’ Ζώνη:  Αγία Παρασκευή, ΑΕ Αμπελοκήπων, ΑΣΠ Απόλλων, ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΑΓΣ Άρτεμις, Αστέρας Αγίου Δημητρίου, ΓΣ Ηλιούπολης, ΓΣΚ Ηρακλής, Ιωνικός Νίκαιας, Μίλων, ΓΣ Πετρούπολης, ΝΟΠ Ρεθύμνου.

Β’ Ζώνη: Αργώ Βόλου, ΑΣ Γιάννενα, ΠΑΣ Γιάννινα, Ίκαρος Έδεσσας, ΕΑ Λάρισας, Καβάλα, Νέα Γενεά, ΓΣΓ Νίκη, Περσέας, ΓΣ Πρέβεζας, ΕΟ Σταυρούπολης, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, Φοίνικας Αλεξανδρούπολης.

Στην Α’ Ζώνη το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου και θα τελειώσει στις 14

Μαΐου 2023 το αργότερο, και στη Β’ Ζώνη θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου και θα τελειώσει στις 14 Μαΐου 2023 το αργότερο.

Το πρωτάθλημα σε κάθε μία από τις δύο Ζώνες (Α και Β) θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Α’ Φάση: Σε κάθε Ζώνη (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και

σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.

Β’ Φάση: Αγώνες play off 1 – 4 σε κάθε Ζώνη

Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 1-4 σε κάθε μία από τις δύο ζώνες (Α και Β) θ’ αγωνιστούν σε αγώνες play off μέχρι να συμπληρώσουν δύο νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης) με το παρακάτω σύστημα:

-1η θέση Ζώνης v 4η θέση Ζώνης (1)

-2η θέση Ζώνης v 3η θέση Ζώνης (2)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

Σε κάθε Ζώνη (Α και Β) οι δύο νικητές των αγώνων των Play Off 1-4, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για τις θέσεις 1-2 μέχρι να συμπληρώσουν δύο νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην τελική βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

Αγώνες Play Off για τις θέσεις 3-4 κάθε Ζώνης του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες που ηττήθηκαν στους πρώτους αγώνες Play Off 1-4 κάθε Ζώνης θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση της Τελικής Κατάταξης του πρωταθλήματος κάθε Ζώνης, σύμφωνα με τη

σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της Α’ Φάσης της κάθε Ζώνης.

Στην Pre League Γυναικών θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off, σε κάθε μία από τις δύο ζώνες της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών 2022-2023.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.