Ετοιμάζεται για την πρεμιέρα ο ΟΥΚ Βόλου

Στις ράγες το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών

Eνώ πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και του ερχομού του νέου έτους (2023) ετοιμάζεται να μπει σε δράση το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου και η Α2 Ανδρών στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, με το σύνολο του ΟΥΚ Βόλου να παίρνει μέρος στην κατηγορία μετά τον υποβιβασμό του από την Α1…

Η αρχή δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη, αφού οι Βολιώτες έχουν ν’ αντιμετωπίσουν για την πρώτη αγωνιστική στη Λάρισα τον ΝΟΛ του Δημήτρη Μπλάνα, που πάντα έχει πρωταγωνιστικές διαθέσεις στην κατηγορία.

Την ίδια στιγμή ο ΟΥΚ Βόλου προετοιμάζεται υπό τις οδηγίες του Μανώλη Γούναρη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΕ, το ρόστερ του ΟΥΚ Βόλου απαρτίζουν οι: Λευτέρης Ανδρής, Βασίλης Βλιώρας, Γιάννης Βαλτσιώτης, Παναγιώτης Γλούμης, Γιάννης Γκανάτσιος, Ευθύμης Δημητρίου, Μανώλης Καραΐσκος, Κώστας Καρπέτας, Χρήστος Κανάκης, Χρήστος Κουφιδάκης, Γιώργος Μαρινάγης, Χρήστος Μαρινάγης, Γιάννης Μεριστούδης, Δημήτρης Μπακαλάκης, Γιάννης Βάσιος, Κώστας Νάσιος, Αριστείδης Νιζάμης, Μιχάλης Νικολέρης, Νίκξος Οντόπουλος, Κώστας Πετρόπουλος, Ναθαναήλ Πανίδης, Δημήτρης Χαμίτης και Στέλιος Ιωάννου.

Ο ΟΥΚ Βόλου ετοιμάζεται λοιπόν να πάρει μέρος στο 37ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών με τη συμμετοχή 16 ομάδων χωρισμένες σε 2 Ομίλους, κατά την Α’ φάση του. Μαζί με τους Βολιώτες στον Βόρειο Όμιλο είναι επίσης οι Άρης Θεσσαλονίκης, ΝΑΟ Κέρκυρας, ΝΟ Καλαμακίου, ΝΟ Λάρισας, ΑΕ Χαϊδαρίου, Ιωνικός Νίκαιας και ΟΦΘ.

Στον Νότιο Όμιλο πάλι είναι οι ΝΟ Ναυπλίου, Νηρέας Γέρακα, Άρης Νίκαιας, ΟΦΗ, ΠΕΚΕ Βροντάδου, ΝΟ Πατρών, ΓΣ Ηλιούπολης και ΝΕ Πατρών.

Πρωταθλήτές Ελλάδας συνολικά, από το 1987 που συστάθηκε η κατηγορία έχουν αναδειχθεί οι Ηρακλής (τέσσερις φορές), ΝΟ Πατρών, Παναθηναϊκός (τρεις φορές), ΟΦΘ, Άρης, Νηρέας Χαλανδρίου, Ποσειδών Ιλισίων, ΝΟ Χανίων, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΕ Πατρών, Ηλυσιακός (δύο φορές), και ΝΑΟ Κέρκυρας, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΝΟ Χαλκίδας, Εθνικός, ΝΟ Καλαμακίου, ΓΣ Ηλιούπολης, Απόλλων Σμύρνης, ΓΣ Περιστερίου και ΑΕΚ (από μία φορά).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Άρης Θεσσαλονίκης – ΟΦΘ

ΝΟ Καλαμακίου – ΑΕ Χαϊδαρίου

ΝΑΟ Κέρκυρας – Ιωνικός

ΝΟ Λάρισας – ΟΥΚ Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.