Ετοιμάζονται για τη νέα Γ΄Εθνική

Με τέσσερις ομάδες στην κατηγορία ο Νομός Μαγνησίας

Με τέσσερις ομάδες στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου θα εκπροσωπείται ο Νομός Μαγνησίας κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τέσσερις συλλόγους να κάνουν ήδη τα σχέδιά τους για την επόμενη χρονιά και να θέλουν να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό απέναντι στους αντιπάλους τους. Θησέας Αγριάς, ΓΣ Αλμυρού και Διαγόρας Στεφανοβικείου έχουν ήδη την εμπειρία συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο πλέον θα πλαισιωθούν και από τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, που κάνει ανάλογα σχέδια για μία αξιοπρόσεκτη πορεία.

Μάλιστα, οι ομάδες που προέρχονται από την ΕΠΣ Θεσσαλίας την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνικής, είναι οι περισσότερες από τους υπόλοιπους τρεις θεσσαλικούς νομούς, αφού Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα θα έχουν από τρεις ομάδες. Έτσι, οι ομάδες της Μαγνησίας, εφόσον όλοι οι σύλλογοι δηλώσουν κανονικά συμμετοχή στη Γ’ Εθνική της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα έχουν τουλάχιστον εννέα παιχνίδια εντός θεσσαλικών ορίων. Συγκεκριμένα οι θεσσαλικές ομάδες της επόμενης Γ’ Εθνικής κατηγορίας είναι οι εξής:

 ΕΠΣ Θεσσαλίας: Θησέας Αγριάς, ΓΣ Αλμυρoύ,  Διαγόρας Στεφανοβικείου, Δήμητρα Ευξεινούπολης.

ΕΠΣ Λάρισας: Οικονόμος Τσαριτσάνης, Ηρακλής Λάρισας, Αετός Μακρυχωρίου.

ΕΠΣ Καρδίτσας: Ατρόμητος Παλαμά, ΑΟ Σελλάνων, Απόλλων Μακρυχωρίου.

ΕΠΣ Τρικάλων: Μετέωρα, Διγενής Νεοχωρίου, ΠΟ Φήκης.

Τα σενάρια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους από εκεί και πέρα κάνουν λόγο ακόμη και για τη δημιουργία εννέα ομίλων σε επίπεδο Γ’ Εθνικής για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού ήδη 138 ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Όμως η ΕΠΟ περιμένει εξελίξεις και στο θέμα των δηλώσεων συμμετοχής, καθώς τα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, οδηγούν τις διοικήσεις κάμποσων συλλόγων σε δεύτερες ακόμη και τρίτες σκέψεις, προσπαθώντας να ζυγίσουν τα πράγματα και να δουν πώς μπορούν να κινηθούν σε όλα τα επίπεδα.

Από πλευράς Μαγνησίας πάντως δεν θα υπάρξει πρόβλημα όπως φαίνεται, αφού και οι τέσσερις ομάδες δείχνουν έτοιμες να ξεκινήσουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία συνόλων που θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό στην κατηγορία. Από τη μία, ο Θησέας Αγριάς αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς όπως και φέτος που τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Πιερικό, μπορεί να συνεχίσει να έχει υψηλές βλέψεις. Από την άλλη ο ΓΣ Αλμυρού του δευτέρου γύρου δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του πρώτου, και με νέα δεδομένα στη διοίκηση (Ζήσης Ντελόπουλος), μπορεί να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες ημέρες.

Από την άλλη, μπορεί ο Διαγόρας Στεφανοβικείου να κατάφερε την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο η διοίκηση και ο πρόεδρος Θανάσης Πρασσάς, δεν εμφανίζονται σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να υποπέσουν στα λάθη του παρελθόντος. Τέλος, η Δήμητρα Ευξεινούπολης μπορεί να μην έχει τις ίδιες εμπειρίες με τους αντιπάλους τους, ωστόσο ο αέρας και ο ενθουσιασμός της νεοφώτιστης στην κατηγορία ομάδας μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για να σχηματιστεί ένα ικανό να πετύχει τους στόχους σύνολο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.