Έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης ο Πετρούνιας

Την πρώτη από τις τρεις συνεχείς νίκες που θα χρειαστεί για να παραμείνει κύριος της τύχης του για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα διεκδικήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Μελβούρνης (20-23 Φεβρουαρίου).

Ο «άρχοντας των κρίκων» αναχωρεί αύριο (Παρασκευή 14/2) για την Αυστραλία. Τόσο στη Μελβούρνη όσο και στα αντίστοιχα Παγκόσμια Κύπελλα που θα ακολουθήσουν, σε Μπακού (12-15 Μαρτίου 2020) και Ντόχα (18-21 Μαρτίου 2020), ο Έλληνας πρωταθλητής θα στοχεύσει στο χρυσό μετάλλιο, ώστε να ισοφαρίσει τις τρεις νίκες που έχει ήδη ο Κινέζος Γιανγκ Λιου και να τον υποσκελίσει στην τελική ισοβαθμία στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα κληθεί να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των κρίκων, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε επίσης να τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες.

«Είναι πολύ καλά γυμνασμένος και έχει δοκιμάσει το πρόγραμμά του αρκετές φορές στην προπόνηση, με πολύ καλή εκτέλεση. Το πρόγραμμά του είναι στο πρότυπο αυτού που είχε παρουσιάσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις. Το έχουμε αλλάξει λίγο, ώστε να μην υπάρχουν καθόλου σταματήματα ανάμεσα στις ασκήσεις του, εκτός φυσικά από τα στατικά σημεία, όπου επιβάλλεται να κάνει παύση. Αυτές οι μικρές αλλαγές το κάνουν πιο εντυπωσιακό» δήλωσε ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από 36 χώρες. Ο προκριματικός των κρίκων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20/2 (09:00-12:00 ώρα Ελλάδας), με τους οκτώ κορυφαίους να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου (09:00-12:00 ώρα Ελλάδας).