Euroleague: Μονόδρομος το «διπλό» για τον Ολυμπιακό

Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων η Euroleague επαναρχίζει απόψε (21/02), με τον Ολυμπιακό να δίνει πολύ δύσκολο ματς στην Κωνσταντινούπολη με την Αναντολού Εφές (19:30), στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.

Για τους «ερυθρόλευκους» τα «κουκιά είναι μετρημένα». Ή κερδίζουν σήμερα στο «Σινάν Ερντέμ» και μένουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της 4ης θέσης, σε διαφορετική περίπτωση, ο μόνος ρεαλιστικός στόχος που θα τους έχει απομείνει είναι να καταφέρουν να μπουν στην οκτάδα που οδηγεί στα play offs της διοργάνωσης.

Απέναντι στην 4η της βαθμολογίας, Αναντολού, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Η ελληνική ομάδα προέρχεται από σερί ηττών στην Euroleague (τρεις συνεχόμενες), συν τον αποκλεισμό από το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να βρει το κουράγιο να αντιδράσει απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή και φορμαρισμένη ομάδα.

Στα πλην για τους Πειραιώτες είναι ακόμη και το γεγονός ότι σε έναν «τελικό» δεν θα έχουν μαζί τους τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι τραυματίας.

Ντεμπούτο στο τουρνουά θα κάνει ο Μπριαντέ Γουέμπερ, ο οποίος στα λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στους «πράσινους», έδειξε καλά στοιχεία.

Κόντρα σε μία ομάδα που μπροστά στο κοινό της έχει φέτος ρεκόρ 9-2 και πετυχαίνει 88 πόντους μέσο όρο, η άμυνα θα πρέπει να επανέλθει στα προ αγωνιστικής κάμψης επίπεδα και να αντιμετωπίσει σωστά πολύ φορμαρισμένους παίκτες όπως Μίτσιτς, Μπομπουά, Σιμόν, Λάρκιν, Μερμάν και Ντάνστον, Πλάις και Αντερσον.

Στόχος, είναι να κοπεί και η δημιουργία των παικτών του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, καθώς και ο Μερμάν ξεπέρασε το πρόβλημα στον καρπό.

Η Εφές, είναι η πρώτη στις ασίστ στην διοργάνωση με 20,3 ανά παιχνίδι, αλλά και δεύτερη σε ευστοχία στα τρίποντα με 42% ποσοστό.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα, είναι ο Κροάτης Νταμίρ Γιαβόρ, ο Ισπανός Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ και ο Λιθουανός Γιούργκις Λαουριναβίτσιους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.