EuroLeague: «Θα συνεχιστούν οι διοργανώσεις»

Την απόφαση να συνεχιστούν οι διοργανώσεις της μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες έλαβε η Euroleague, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των ομάδων με τους διοικούντες της Ένωσης. Παράλληλα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των συμβολαίων των παικτών, για το διάστημα που έχει διακοπεί η αγωνιστική δράση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η EuroLeague:

«- Οι διοργανώσεις θα συνεχιστούν μόλις οι συνθήκες επιτρέψουν να υπάρχουν οι βέλτιστες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

– Δόθηκε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20 με την υπάρχουσα μορφή της, κάτι που συνεπάγεται τη διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων της regular season, των playoffs και του Final Four. Αυτό πιθανότατα θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της σεζόν μετά τις αρχικές ημερομηνίες του Μαΐου, με τη συχνότητα των αγώνων να συμπυκνώνεται, αν χρειαστεί. Η ίδια προτεραιότητα υπάρχει επίσης για το EuroCup του 2019/20.

– Συνέχιση της ανάλυσης πιθανών εναλλακτικών τρόπων διεξαγωγής της σεζόν, που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν μόνο εφόσον το απαιτούσαν οι καταστάσεις.

– Κοινές πολιτικές και αρχές που θα προταθούν στην Ένωση Παικτών και στο Συμβούλιο των Προπονητών της EuroLeague, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής: την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις τους και όσον αφορά στους παίκτες και τους προπονητές, προσαρμογή στις μισθοδοσίες την περίοδο της αναστολής των διοργανώσεων.

– Τη δημιουργία πιο ελαστικών ρυθμίσεων αναφορικά με το Financial Statibility και τα Fair Play Regulations, μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα για τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.