Europa League: Σεβίλλη-Γιουνάιτεντ και Σαχτάρ-Ίντερ στα ημιτελικά

Στο Europa League, η Σεβίλλη και η Σαχτάρ πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Ισπανοί απέκλεισαν τη Γουλβς νικώντας την με 1-0 με γκολ στα τελευταία λεπτά, ενώ οι Ουκρανοί επικράτησαν της Βασιλείας με 4-1.

Το γκολ του Οκάμπος με κεφαλιά στο 88’ από τη σέντρα του Μπανέγα έδωσε τη νίκη στη Σεβίλλη κόντρα στη Γουλβς στο Ντούισμπουργκ και την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League.

Η Γουλβς ήταν εκείνη που μπήκε δυνατά στο ματς και στο 11 ο Τραορέ έκανε απίστευτη κούρσα και πριν εκτελέσει, ανατράπηκε από τον Ντιέγκο Κάρλος. Πέναλτι το οποίο ανέλαβε ο Ραούλ Χιμένες, αλλά ο Μπόνο απέκρουσε.

Το ματς είχε ελάχιστες φάσεις, και η Σεβίλλη είχε φτάσει κοντά στο γκολ με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα, αλλά ο Ρουί Πατρίτσιο έδιωξε με υπερένταση. Η Σεβίλλη θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 16 Αυγούστου.

Σαχτάρ – Βασιλεία 4-1

Στο Γκελσενκίρχεν η Σαχτάρ πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Βασιλείας. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ζούνιορ Μοράις με σκαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Βασιλεία προσπάθησε να απαντήσει στο 12’ με τον Πουλούλου το σουτ του οποίου πέρασε άουτ.

Οι Ουκρανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 22’ έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Τάισον πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στα σώματα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 40’ ωραίο σουτ από τον Αντόνιο, η μπάλα καταλήγει στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Πετρέτα έπεσε στα πόδια του Μοράις για να διώξει σε κόρνερ.

Ευκαιρία για τη Βασιλεία στο 66’. Ο Καμπράλ προσπάθησε ανεπιτυχώς να κρεμάσει τον Πιάτοφ, ο οποίος είχε βγει εκτός της εστίας του. Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 75’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Πάτρικ. Ενώ το 4-0 πέτυχε ο Ντοντό με ωραίο πλασέ σε αντεπίθεση.

Η Βασιλεία απλώς μείωσε σε 4-1 στις καθυστερήσεις με τον Φαν Βολσβίνκελ. Η Σαχτάρ θα αντιμετωπίσει στις 17 Αυγούστου την Ίντερ στα ημιτελικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.