Europa League: Στη μάχη των ομίλων μπαίνουν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

Ο «μαραθώνιος» των ομίλων του Europa League αρχίζει απόψε με τρεις ελληνικές ομάδες να ρίχνονται στη μάχη.
Την αρχή θα κάνει ο Ολυμπιακός στη Βέρνη όπου στις 20:00 θα αντιμετωπίσει την Γιανγκ Μπόις και θα ακολουθήσουν στις 22:05 οι πολύ δύσκολες εντός έδρας αποστολές των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ κόντρα σε Άγιαξ και Φιορεντίνα αντίστοιχα.
Οι πρωταθλητές μετά την αποτυχία τους να μπουν στους ομίλους του Champions League, μετά από πάρα πολλά χρόνια, θα επιδιώξουν να διακριθούν μέσα από τη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της UEFA. Για να το κάνουν αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να μπουν με το… δεξί απέναντι στην θεωρητικά αδύναμη, Γιανγκ Μπόις, έστω κι αν θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι μακριά από το Καραϊσκάκη.
Ο Πάουλο Μπέντο υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην των ανέτοιμων Σιόβα και Ελαμπντελαουΐ, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει στην αποστολή ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντιικός, Μπρούνο Βιάνα.
Στην κατάμεστη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Άγιαξ. Οι Ολλανδοί απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά στη συνέχεια διασύρθηκαν από την Ροστόφ στα play off κι έμειναν εκτός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και θέλουν να κάνουν το ιδανικό ξεκίνημα στον 7ο όμιλο, τον πιο δύσκολο αναμφισβήτητα από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες (συμμετέχουν ακόμη η Θέλτα και η Σταντάρ Λιέγης). Ο Λεντέσμα ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε και είναι ετοιμοπόλεμος, ενώ η συμμετοχή του Βίκτορ Ιμπάρμπο θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, μιας και ο Κολομβιανός εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.
Για πρώτη φορά συμμετέχει στην αποστολή ο νεοαποκτηθείς Κογκολέζος κεντρικός αμυντικός, Κρίστοφερ Σάμπα, ο οποίος, πάντως, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί από τον Στραματσόνι.
Το εμπόδιο της Φιορεντίνα θα προσπαθήσει να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μπροστά στο κοινό του ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι ικανός για το καλύτερο απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, ενώ το ευχάριστο για τον Βλάνταν Ίβιτς είναι πως δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με τραυματισμούς παικτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.