Έβαλε τις δικές του «πινελιές» και δικαιώθηκε ο Κ. Μπράτσος

Αλλαγμένος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου τόσο σε κάποιες επιλογές προσώπων όσο και στο τακτικό κομμάτι και στο πρώτο ματς του Κώστα Μπράτσου στον πάγκο στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Ιτέα, αλλά και στην ευρεία νίκη επί του Ρήγα Φεραίου με 3-0 στο ΕΑΚ. Ήταν φυσικό πως ο πρώην βοηθός και νυν πρώτος τεχνικός θα έβαζε τις δικιές του «πινελιές» στους ερυθρόλευκους κι αυτό έγινε κι όπως αποδείχτηκε, έφεραν αποτέλεσμα.

Κι αν στο πρώτο παιχνίδι η τύχη γύρισε την πλάτη στη βολιώτικη ομάδα, που, αν έβαζε το πρώτο γκολ, δύσκολα θα έχανε το τρίποντο, στο δεύτερο όλα πήγαν κατ’ ευχή και φυσικά σ’ αυτό βοήθησε το γρήγορο γκολ του Θέου, που οφείλεται στην προσωπική ικανότητα του ποδοσφαιριστή, ο οποίος θέλησε να χτυπήσει, προφανώς κατ’ εντολή της τεχνικής ηγεσίας, ανάμεσα στον πλάγιο μπακ και τον στόπερ και τα κατάφερε.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε τους χώρους και δικαιούνταν κι ένα δεύτερο γκολ μέχρι το ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος διέθετε πιο πολλές δυνάμεις από τον αντίπαλό του και όταν βρήκε την ευκαιρία και τους χώρους διεύρυνε το σκορ.

Μία από τις επιλογές που βγήκαν και στα δύο παιχνίδια ήταν αυτή του Δήμου Κόκα στο κέντρο. Παίκτης με πολλά τρεξίματα και με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση «όργωσε» το γήπεδο, κουβάλησε μπάλα, πάσαρε σωστά (αν και δεν απέφυγε κάποια λάθη) και ήταν η αποκάλυψη της ομάδας στο νικηφόρο ματς με τον Ρήγα, έχοντας κάπως πιο ανασταλτικό ρόλο στη λευκή ισοπαλία με τον Αστέρα και πιο επιθετικό με τους Βελεστινιώτες.

Στην Ιτέα ο Ολυμπιακός Βόλου, όπου φάνηκε η διάθεση για αλλαγές από τη νέα τεχνική ηγεσία, κατέβηκε με τον Βαρούχα φορ και τους Θέο (δεκάρι), Καράμπελα (δεξιά), Σεχολάρι (αριστερά) από πίσω του, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Δήμος Κόκας και Βασίλιεβιτς με ανασταλτικό ρόλο και στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Κραγιόπουλος με τον Τόσκα, έχοντας δίπλα τους ως πλάγιους μπακ τους Καραμπά και Ανδρέα Κόκα.

Όταν ο Κώστας Μπράτσος θέλησε να ρισκάρει μετέτρεψε το σύστημα σε 3-5-2 κι εκεί στάθηκε τυχερός στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου του.

Στο ΕΑΚ με τον Ρήγα ο Κώστας Μπράτσος προτίμησε να αφήσει τον Τόσκα μόνο του μπροστά από τους τέσσερις της άμυνας, αφού ο Δήμος Κόκας έπαιζε πιο κοντά στον Βασίλιεβιτς, ενώ ο Θέος στ’ αριστερά και ο Καράμπελας στα δεξιά βοηθούσαν τον προωθημένο Σεχολάρι σε ένα 4-3-3. Στο δεύτερο μέρος και με τις αλλαγές το σύστημα από ένα σημείο μετατράπηκε σε 4-4-1-1 με οπισθοχώρηση του Δήμου Κόκα και τοποθέτηση του Ευθυμιάδη, που έδεσε αμέσως το κέντρο, πίσω από τον φορ Βαρούχα.

Αμφίβολοι Κραγιόπουλος και Καραμπάς
Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι την Κυριακή και πάλι στο ΕΑΚ με τον Α.Ο. Σελλάνων. Γι’ αυτό το ματς είναι αμφίβολοι οι Καραμπάς και Κραγιόπουλος, αλλά ο δεύτερος έχει πιο πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί, αφού απλώς δέχτηκε ένα χτύπημα, ενώ ο δεύτερος μάλλον θα χρειαστεί να κάνει εξετάσεις, γιατί αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο.

Χθες έγινε προπόνηση στην Άλλη Μεριά για όσους δεν αγωνίστηκαν με τον Ρήγα Φεραίο και οι υπόλοιποι στο ίδιο γήπεδο έκαναν αποθεραπεία, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη προπόνηση στο ΕΑΚ κι εκεί θα φανεί επακριβώς η κατάσταση των Κραγιόπουλου και Καραμπά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.