Έβδομη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα η εθνική πόλο γυναικών

Την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατάκτησε η εθνική πόλο των γυναικών.
Στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του στη διοργάνωση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε με 8-6 της Αυστραλίας και κατέλαβε την 7η θέση.

Η σημερινή αναμέτρηση είχε ξεχωριστή σημασία για την Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία λίγο νωρίτερα, με ανάρτησή της στο facebook, κοινοποίησε την απόφασή της να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα.

Η αρχηγός του Ολυμπιακού (όπου θα συνεχίσει τουλάχιστον για ακόμη ένα χρόνο) «κρεμάει» το σκουφάκι με το εθνόσημο μετά από 269 διεθνείς συμμετοχές και 173 γκολ. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το 2011 στα Σανγκάη, συμμετείχε σε δύο τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2010 και το 2012, ενώ κατέκτησε επίσης ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια στο World League.

Στην τεράστια καριέρα της το μόνο που δεν κατάφερε ήταν να συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Πεκίνο, ενώ στη συνέχεια η «γαλανόλευκη» αποκλείστηκε από τις διοργάνωσεις του Λονδίνου και του Ρίο.

Ουσιαστικά το ματς κρίθηκε από το πρώτο μέρος, όταν η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 5-1. Κορυφαία σκόρερ της εθνικής ομάδας ήταν η Τσουκαλά με 3 γκολ. Το συγκρότημα του Σάκη Κεχαγιά κυριάρχησε στην τελευταία περίοδο, όπου έκλεισε το οκτάλεπτο προηγούμενη με 2-0.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.