Εξαρτάται και από τη Super League…

H πρόταση για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της SL2-FL

Το πρωτάθλημα της Football League μπορεί να έριξε αυλαία για φέτος, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τη διοργάνωση της Super League 2, μιας και αποφασίστηκε η διεξαγωγή των δύο αγωνιστικών που μένουν, ενώ υποτίθεται ότι ακολουθούσε η διαδικασία πλέι οφ και πλέι άουτ. Αυτή η απόφαση προέκυψε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της διοργανώτριας Αρχής, με τις δύο αγωνιστικές να πραγματοποιούνται στις 29 Ιουνίου η προτελευταία και στις 5 Ιουλίου η τελευταία.

Από την άλλη η διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ εξαρτάται από τα τηλεοπτικά, οπότε αναμένονται επαφές με τη Δημόσια Τηλεόραση για το τι πληρωμές μπορούν να γίνουν και υπό ποιες προϋποθέσεις. Όσον αφορά όμως το «καυτό» θέμα της αναδιάρθρωσης; Οι ομάδες της Football League μπορεί να έθεσαν, έχοντας πάρει κοινή απόφαση, δύο εναλλακτικά σενάρια, προκύπτει όμως θέμα ανόδου περισσότερων ομάδων από τη Super League 2 στη Super League 1, κάτι που κάνει την υλοποίησή τους δύσκολη, και μπλέκοντας ακόμη περισσότερο την όλη υπόθεση!

Aπό τη μία η ΕΠΟ έχει ήδη προβιβάσει στη Football League τους πρώτους των οκτώ ομίλων της Γ’ Εθνικής, από την άλλη οι πιέσεις από ιδιωτικούς φορείς προς τη Super League είναι για μείωση των ομάδων της πρώτης τη τάξει κατηγορίας.

Ειδικότερα τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση ότι στη σημερινή συνεδρίαση τoy ΔΣ: «Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

– Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

– Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες».

Όπως γίνεται κατανοητό, το σενάριο δημιουργίας δύο ομίλων σε επίπεδο δεύτερης εθνικής, ουσιαστικά απορρίφθηκε από το ΔΣ.

Περιμένουν οι σύλλογοι του Βόλου

Όπως είναι φυσικό, Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις, αν και το σενάριο ανόδου μοιάζει να συναντά εμπόδια, εκτός και αν βρεθεί η οικονομική φόρμουλα για να γίνει αποδεκτό το πλάνο της SL2-FL από τον Συνεταιρισμό της πρώτης κατηγορίας.

Πάντως, με δεδομένο ότι το ΔΣ της Super League συνεδριάζει μεθαύριο Παρασκευή, μέσω τηλεδιάσκεψης, μοιάζει σίγουρο ότι θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα από τα μέλη του, με το κέρδος για συγκεκριμένες ομάδες της κατηγορίας να είναι ότι δεν θα υποβιβαστούν… Αν και αυτό είναι άγνωστο αν τελικά είναι αρκετό.