Ευρωλίγκα: Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ

Ο ελληνικός «εμφύλιος» σε επίπεδο Euroleague, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, διεξάγεται την Πέμπτη (14/3, 19:45), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την 29η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στην πρώτη εξάδα μετά από 28 αγωνιστικές, δηλαδή στις ομάδες που θα περιμένουν όσο διαρκούν τα Play In, της νέας φάσης που προστέθηκε στο σύστημα διαξαγωγής από φέτος. Ο Παναθηναϊκός είναι 3ος με 18 νίκες – 10 ήττες και ο Ολυμπιακός είναι 5ος με μία νίκη λιγότερη (17-11). Η 2η Μπαρτσελόνα έχει μόλις μία νίκη περισσότερη από Παναθηναϊκό και Μονακό, ενώ οι Φενερμπαχτσέ και Βίρτους Μπολόνια μετρούν από 17 νίκες και 11 ήττες επίσης.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός νικήσει στο ΣΕΦ, τότε αποκτά προβάδισμα για πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ θα έχει αυτός και το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «ερυθρόλευκους» αφού στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός νίκησε στην παράταση και στις ισοβαθμίες δεν μετρούν οι πόντοι στην παράταση. Αν νικήσει ο Ολυμπιακός, τότε βέβαια θα έχει αυτός το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Tα προβλήματα τραυματισμών δεν λείπουν τόσο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα όσο και για τον Εργκίν Αταμάν. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ παραμένει στα «πιτς». Ο Τόμας Ουόκαπ έχει παρουσιάσει αιμάτωμα στο διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα σφίξει τα δόντια και θα παίξει. Ο Νάιτζελ Ουίλιμς-Γκος είχε επιστρέψει την προηγούμενη εβδομάδα στη νίκη του Ολυμπιακού με τη Βίρτους Μπολόνια, αλλά έμεινε εκτός με Λαύριο, αφού δεν είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Τόμας, και η συμμετοχή του θ’ αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Ο Λαρεντζάκης δεν είχε αγωνιστεί με τη Βίρτους, αλλά θα είναι έτοιμος απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με τη Βίρτους επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από τραυματισμό και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό, οι Λούκα Βιλντόσα και Κώστας Αντετοκούνμπο είναι στα «πιτς» και δεν φαίνεται να μπορούν ν΄ αγωνιστούν στο ΣΕΦ, αφού συνεχίζουν θεραπεία.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

Πέμπτη 14 Μαρτίου

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μονακό (Μονακό)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρτιζάν (Σερβία)

Παρασκευή 15 Μαρτίου

Βιλερμπάν (Γαλλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Βίρτους (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.