Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Προπονείται και έρχεται Πορταριά η Εθνική Ελλάδος

Την προετοιμασία της ενόψει του Ευρωμπάσκετ (15-25 Ιουνίου, Σλοβενία-Ισραήλ) άρχισε η Εθνική Γυναικών με τα χαμόγελα να είναι πολλά στην πρώτη συγκέντρωση.

Οι διεθνείς αθλήτριες έδωσαν ραντεβού το πρωί της Δευτέρας στο κλειστό του ΟΑΚΑ όπου πέρασαν από τα απαραίτητα εργομετρικά.

Απούσες ήταν η Εβίνα Σταμάτη η οποία συνεχίζει την θεραπεία μετά τον τραυματισμό της, η Μαριέλλα Φασούλα που μόλις χθες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα και η Έλενα Τσινέκε με την οποία υπάρχει διαρκή επικοινωνία, καθώς έχει επιλεγεί από ομάδα του WNBA και βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Η Εθνική θα κάνει προπόνηση αύριο το πρωί στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Πορταριά όπου εκεί θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Μιλώντας για το ξεκίνημα της προετοιμασίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πρέκας ανέφερε… «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για να έρθει αυτή η στιγμή, να ξεκινήσουμε δηλαδή την προετοιμασία μας για το Ευρωμπάσκετ. Έχουμε πολλή μεγάλη όρεξη και ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο και να δουλέψουμε σκληρά. Αν είμαστε υγιείς και δουλέψουμε σκληρά πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολλή καλή πορεία. Γνωρίζουμε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιχνιδιού. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα στοιχεία για να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα στους αγώνες του ομίλου».

Το ζητούμενο για την Εθνική Γυναικών είναι ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ με τον Πέτρο Πρέκα να εξηγεί. «Είναι νωρίς να το πούμε αυτό, γιατί πρέπει να δούμε τις ομάδες και πως θα παρουσιαστούν στο γήπεδο. Στις εθνικές ομάδες υπάρχουν ιδιομορφίες και πολύ μεγάλες μεταβολές. Πρέπει να δούμε τι ρόστερ θα έχουν οι αντίπαλοι, τον τρόπο παιχνιδιού τους, αλλά και τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και μετά να κάνουμε μια εκτίμηση. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Τέλος αναφέρθηκε και στα φιλικά προετοιμασίας τονίζοντας χαρακτηριστικά… «Επιλέξαμε να δώσουμε δυνατά φιλικά και θα αντιμετωπίσουμε ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως Τουρκία, Βέλγιο, Ιταλία. Το κάνουμε αυτό ώστε να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα . Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Θέλουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα ώστε να είναι έτοιμη στις 15 Ιουνίου».

Να σημειωθεί ότι το Ευρωμπάσκετ 2023 θα διεξαχθεί στη Σλοβενία και στο Ισραήλ 15-25 Ιουνίου. Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στην πρώτη φάση στο Ισραήλ και θα αντιμετωπίσει στον όμιλο το Μαυροβούνιο (15/6, 12.15), τη Λετονία (16/6, 18.15) και την Ισπανία (18/6, 18.45).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.