F1-Τέταρτη σερί «pole» για Φερστάπεν

Την τέταρτη σερί “pole position” του και συνολικά έκτη για φέτος πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν στα επίσημα δοκιμαστικά ενόψει του γκραν πρι της Αυστρίας, το οποίο είναι ο 9ος αγώνας στη Φόρμουλα Ένα για το 2023. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία και σήμερα, (1/7) είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος αγώνας σπριντ για φέτος, και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο κυριακάτικο (2/7, 16:00) γκραν πρι. Δίπλα στον Ολλανδό στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, ο οποίος ήταν 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός, ενώ τρίτος κατετάγη ο Καρλος Σάινθ Τζούνιορ με το δεύτερο κόκκινο μονοθέσιο, ο οποίος θα έχει πλάι του στη δεύτερη σειρά τον Λάντο Νόρις με McLaren.

Η (πρώτη) έκπληξη στα επίσημα δοκιμαστικά ήρθε στο δεύτερο μέρος της διαδικασίας (Q2) από τον Τζορτζ Ράσελ, καθώς ο οδηγός της Mercedes κατετάγη 11ος και έμεινε εκτός του Q3, όπου κρίθηκε η “pole position”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός που «έριξε» τον Βρετανό εκτός δεκάδας ήταν ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull. Όμως, εκτός Q3 έμεινε και ο Μεξικανός, ο οποίος δεν «έγραψε» επίδοση στο Q2, καθώς οι χρόνοι που σημείωσε στις προσπάθειές του σβήστηκαν λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο «Τσέκο» έμεινε εκτός Q3 για τέταρτο διαδοχικό αγώνα, με αποτέλεσμα να εκκινεί από τη 15η θέση και να δυσκολεύει πολύ η προσπάθειά του για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο κυριακάτικο γκραν πρι…

Το Q1 διεκόπη προσωρινά, όταν ο Μπότας είχε ένα τετ-α-κε στην έξοδο της πρώτης στροφής, ωστόσο κατάφερε να ξεκινήσει ξανά και να επιστρέψει στα πιτ.

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών για το αυστριακό γκραν πρι έχει ως εξής:

  1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 1:04.391
  2. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) + 0.048
  3. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) + 0.190
  4. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) + 0.267
  5. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.428
  6. Λανς Στρολ (Καναδάς/Aston Martin) + 0.502
  7. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Aston Martin) + 0.520
  8. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Haas) + 0.699
  9. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Alpine) + 0.779
  10. Αλεξάντερ Αλμπον (Ταϊλάνδη/Williams) + 1.432

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.