F1-Τηλεδιάσκεψη στις 18/04 για την ποινή στον Σάινθ

Οι αγωνοδίκες της Formula 1 θα πραγματοποιήσουν μια τηλεδιάσκεψη στις 18 Απριλίου, για να αποφασίσουν εάν υπάρχουν λόγοι αναθεώρησης της ποινής που επιβλήθηκε στον οδηγό της Φεράρι, Κάρλος Σάινθ, στο γκραν πρι της Αυστραλίας.

Η διοργανώτρια αρχή (FIA) ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ο Ισπανός «πιλότος» και οι εκπρόσωποι της ιταλικής ομάδας κλήθηκαν να παραστούν στην ακρόαση.

Ο επικεφαλής των μονοθέσιων της FIA, Νικολας Τομπάζης, ζήτησε από τους αγωνοδίκες να εξετάσουν το αίτημα της Φεράρι για αναθεώρηση της ποινής αφαίρεσης των πέντε δευτερολέπτων και να αποφασίσουν εάν υπήρχε ή όχι ένα «σημαντικό και σχετικό νέο στοιχείο».

Εάν αποφασίσουν ότι υπάρχει τέτοιο στοιχείο, θα συγκαλέσουν νέα ακρόαση για να ξανανοίξει η έρευνα σχετικά με το περιστατικό στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Τα αποτελέσματα θα κυμαίνονταν από τη διατήρηση της ποινής ως έχει, την επιβολή διαφορετικής ή, την πλήρη ανατροπή της.

Η τιμωρία, μετά από μια σύγκρουση με τον οδηγό της Άστον Μάρτιν, Φερνάντο Αλόνσο στην τελική επανεκκίνηση, «έριξε» τον Σάινθ από την 4η στην 12η θέση, αφήνοντας χωρίς βαθμό την Φεράρι, μιας και ο έτερος οδηγός της, Σαρλ Λεκλέρκ, είχε εγκαταλείψει από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Συνέπειες για τον Αλόνσο δεν υπήρξαν, με την κόκκινη σημαία του αγώνα και τη σειρά να επιστρέφει στην προηγούμενη γραμμή εκκίνησης πριν οι οδηγοί ακολουθήσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας στον τερματισμό.

 

Ο Ισπανός, δις παγκόσμιος πρωταθλητής, είδε την καρό σημαία από την τρίτη θέση σε τρίτο σερί αγώνα.

Η Φεράρι υπέβαλε το αίτημα της επανεξέτασης την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιο είναι το νέο σημαντικό στοιχείο που έχει προκύψει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.