Φαν Σιπ: Ευκαιρία για κάποιους παίκτες να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν στην Εθνική

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου υποδέχεται το βράδυ της Τρίτης (15/10) την Βοσνία, στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2020, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Τζον Φαν Σιπ, να δηλώνει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ότι στόχος της «γαλανόλευκης» είναι να «κάνουμε δύσκολη τη ζωή στους αντιπάλους μας».

«Η Βοσνία παίζει ακόμα για την πρόκριση μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας, ενώ εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι διαφορετικό.

Κάναμε ένα καλό βήμα κόντρα στην Ιταλία. Δείξαμε καλά σημάδια, τα παιδιά βοήθησαν το ένα το άλλο. Υπήρχε σωστή αμυντική λειτουργία και θέλουμε να υπάρξει μία καλή ισορροπία στο αυριανό ματς, να τους κάνουμε όσο το δυνατόν πιο δύσκολη τη ζωή», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

-Τι ποδόσφαιρο περιμένει από την Εθνική:

«Το ματς με την Ιταλία ήταν πολύ δυνατό. Το να παίξουμε εκεί εκτός έδρας ήταν διαφορετικό, αλλά παίξαμε καλά, κάναμε ευκαιρίες και ακολουθήσαμε το πλάνο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε.

Η ομάδα προσπάθησε πολύ και αυτό είναι που κρατάμε. Θέλουμε να κάνουμε με τη Βοσνία περισσότερα με την μπάλα, οι παίκτες μπορούν να κάνουν περισσότερα, να δείξουν ότι είναι καλοί παίκτες.

Δείξαμε με την Ιταλία ότι υπάρχει συλλογικός αμυντικός τρόπος σκέψης, οπότε αυτό θέλουμε να του φέρουμε και δημιουργικά. Όπως είπε και ο Μπακασέτας στόχος είναι το καλό αποτέλεσμα. Κρατώντας περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας, ανεβάζουμε αυτομάτως και την αυτοπεποίθησή μας».

-Για την ενδεκάδα στην Ιταλία:

«Κοιτάμε τα επόμενα ματς για να δούμε όλα τα παιδιά, αλλά σε αυτά τα ματς θέλουμε και τα αποτελέσματα. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν με την Εθνική με το βλέμμα στο Κατάρ.

Είναι η τέλεια ευκαιρία για μας να δούμε αυτούς τους παίκτες. Ο Μπακασέτας δεν ήταν στις πρώτες αποστολές, αλλά ήρθε ήταν εκπληκτικός στις προπονήσεις. Πραγματικά μας εξέπληξε. Δεν κοιτάμε μόνο τους αγώνες, αλλά και πώς συμπεριφέρονται στις προπονήσεις. Είναι η συνολική εικόνα για το πώς βλέπουμε τους παίκτες».

Για την επιλογή να χρησιμοποιηθεί ως βασικός ο Πασχαλάκης αν και ήταν εκτός αποστολής:

«Ο Μπάρκας τραυματίστηκε. Ο Πασχαλάκης ήταν μαζί μας στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Μία προσωπικότητα που βγάζει ενέργεια, δεν έπαιξε στα τελευταία δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, θέλαμε και τον Διούδη.

Όταν έχουμε τους παίκτες μαζί μας τότε βλέπουμε και κρίνουμε. Τότε ο Πασχαλάκης έβγαλε τρομερή ενέργεια, ο Βλαχοδήμος είχε ένα μικρό πρόβλημα από την Μπενφίκα.

Αυτή η ενέργεια ήταν σημαντική για εμάς και γι’ αυτό τον διαλέξαμε να αγωνιστεί βασικός. Πάντα έτσι κρίνουμε. Η Εθνική δεν είναι διακοπές. Δεν έρχεσαι εδώ για να προπονείσαι στο 60%, πρέπει να τα δίνεις όλα και με βάση αυτό κρίνουμε το ποιοι παίζουν και το ποιοι συμμετέχουν στην Εθνική».

-Για το πειθαρχικό παράπτωμα του Φετφατζίδη:

«Πιστεύω πως οι κανόνες που βάζουμε πρέπει να αφομοιωθούν από τους παίκτες. Όλοι τους ξέρουν. Αν κάποιος κάνει κάποιο λάθος, όλοι κάνουμε, θα πρέπει να ακολουθήσει και τις συνέπειες.

Αυτό που συνέβη με τον Φετφατζίδη έπρεπε να γίνει για να καταλάβει όλη η ομάδα τους κανόνες. Κανένα πρόβλημα. Είναι στην ομάδα, δεν πρέπει να ξανασυμβεί, έτσι είναι και στις οικογένειες. Αλλιώς ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.