Φασούλας σε Τσαγκρώνη: «Δεν θα εμπλακώ στα παιχνίδια σας»

Ο Παναγιώτης Φασούλας με επιστολή του απάντησε στον Παναγιώτη Τσαγκρώνη αναφορικά με αίτημα του να φιλοξενήσει η Ελλάδα έναν όμιλο του Eurobasket Γυναικών 2023. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ κάλεσε τόσο την «αράχνη» όσο και τους Βαγγέλη Λιόλιο και Άγγελο Παπανικολάου να υπογράψουν σχετικό έγγραφο ως υποψήφιοι πρόεδροι της ΕΟΚ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Φασούλας στην επιστολή του, δεν υπάρχει τέτοιος θεσμικός ρόλος. Μάλιστα, τονίζει ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε παιχνίδια που διακινδυνεύουν την υπόσταση της ομοσπονδίας στην Ευρώπη, όσο διατηρείται η υπάρχουσα κατάσταση στην ΕΟΚ.

Αναλυτικά η επιστολή του Παναγιώτη Φασούλα:

«Κε  Τσαγκρώνη με καλείτε να υπογράψω και μάλιστα «δια περιφοράς» ένα αίτημα της ΕΟΚ προς τη FIBA για την φιλοξενία  στην Ελλάδα ενός ομίλου του Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 23.Μαζί με εμένα καλείτε και τον κο Λιόλιο και τον κο Παπανικολάου υπό την ιδιότητα μας ως «υποψηφίων Πρόεδρων». Οι  φέροντες την  ιδιότητα του «υποψηφίου Προέδρου» της Ομοσπονδίας δεν έχουν κάποιο θεσμικό  ρόλο, ιδίως δε την στιγμή που ουδέποτε ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι ούτε για τις ματαιωθείσες  εκλογές του περασμένου Μαρτίου ούτε για τις επικείμενες της 30ης Μαΐου.

Η ΕΟΚ διαθέτει -έστω και προσωρινό- ΔΣ για να επιμελείται τις επείγουσες υποθέσεις της. Δεν αντιλαμβάνομαι που αποσκοπεί αυτή η θεσμική εκτροπή στην οποία προέβητε και σας δηλώνω ότι δεν πρόκειται ,όσο καιρό διατηρείται αυτή η κατάσταση στην ΕΟΚ, να εμπλακώ «στα παιχνίδια σας», ιδίως όταν με αυτά κινδυνεύει το η φήμη και η υπόσταση  της Ομοσπονδίας σε  ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σας επιστρέφω λοιπόν ως  απαράδεκτο το έγγραφο και σας καλώ να πράξετε σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΚ και την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί παραδεκτά το αίτημα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2023».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.