Φάτσης: Το DNA του Νικιώτη είναι να μαλώνουμε και μετά να πίνουμε τσίπουρα

Η τοποθέτηση Φάτση στη Γ.Σ. της Νίκης Βόλου, που έγινε στο ΠΑΡΚ, είχε ενδιαφέρον λόγω της αναφοράς του στον Κώστα Καζανίδη και στο νικιώτικο DNA, αλλά και εξαιτίας της επισήμανσης ότι κάποιοι Νικιώτες δε θέλουν την ομάδα να γίνει ΠΑΕ. Ωστόσο, στο τέλος έστειλε μήνυμα ενότητας.

Ο Στέργιος Φάτσης  αρχικά ευχήθηκε στον Κώστα Καζανίδη περαστικά για το πρόβλημα υγείας που προέκυψε και ανέφερε πως σε επικοινωνία του μαζί του είπε ότι τον περιμένει να γυρίσει πιο δυναμικός, γιατί … να ξαναμαλώσουν, γιατί αυτό, όπως είπε, είναι το DNΑ της Νίκης. «Το DNA της Νίκης και το DNA του Μικρασιάτη έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Μαλώνουμε οι μισοί με τους άλλους μισούς κατά καιρούς, μετά βρισκόμαστε και πίνουμε τσίπουρα και ξαναμαλώνουμε μετά από καιρό. Έτσι πορεύεται η Νίκη Βόλου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Καλώς ή κακώς αυτό είναι το DNA μας.  Όσοι δεν μπορούν στο DNA, τους αποβάλλει η ίδια η Νίκη. Καλή ανάρρωση στον Κώστα και να επιστρέψει γερός», ήταν το σχόλιο του προέδρου της Ερασιτεχνικής, που έδωσε το έναυσμα να ακουστούν χειροκροτήματα.

Και συνέχισε: «Αν δούμε τη σημερινή μέρα με ιστορικά στοιχεία, θα πρέπει να είναι γιορτινή για τον σύλλογο, γιατί μετά από τέσσερα χρόνια στη Γ’ και μια μισή χρονιά στην Α’, ξαναγίνεται και πάλι ΠΑΕ.  Όπως είπε και ο κ. Αγγελάρας, είναι διαδικαστικό το θέμα. Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ, αλλά δεν οφείλεται σε μας.

Δεχθήκαμε πολύ μεγάλο πόλεμο από μια μερίδα ανθρώπων, αλλά σεβόμενοι τα θεσμικά όργανα, πήγαμε βάσει του καταστατικού, για να ‘ρθουμε στη σημερινή μέρα. Η απόφαση του Δ.Σ. δικαιώθηκε απόλυτα, γιατί μία Γ.Σ. στις 29 Ιουλίου θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στον σύλλογο, γιατί, αν δινόταν το χρίσμα για εννιά μέρες σε κάποιον να τρέξει την ομάδα στη Γ’ Εθνική, δε θα προλάβαινε ούτε να έρθει στον Βόλο, γιατί στις 8 Αυγούστου ο Κρόνος και ο Ηρακλής δήλωσαν ότι δεν κατεβαίνουν στη Φούτμπολ Λιγκ.

Ενδεχομένως κάποιοι να μη θέλουν να γίνει ΠΑΕ η ομάδα. Εγώ αυτά τα μηνύματα έχω. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει στη Νίκη. Κάθε δημοσίευμα εναντίον μας κάποιους τους χαροποιεί. Όσοι ασχολούνται με τα social media το έχουν διαπιστώσει. Μάλλον κάποιοι θέλουν τη Νίκη στη Γ’ Εθνική.  Όχι δε θα τους περάσει.  Η Νίκη θα παίζει στη Football League.

Θεωρώ ότι μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) και τυπικά θα έχουμε τελειώσει. Θα γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) μία σύσκεψη από την επιτροπή διοργάνωσης πρωταθλήματος της ΕΠΟ και με έχουν διαβεβαιώσει ότι η απόφαση θα είναι θετική για μας κατά 99,9%.

Από κει και πέρα ξεκινά τρέξιμο να φέρουμε εις πέρας τη γραφειοκρατία που θα ακολουθήσει. Ελπίζουμε ότι θα πάρουν απόφαση για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος και πίστωση χρόνου για τις ομάδες που ειδοποιήθηκαν τελευταίες, ώστε να μπορέσουν να οργανωθούν.

Τουλάχιστον στο γραφειοκρατικό κομμάτι, γιατί δεν μπορώ να μιλήσω για το αγωνιστικό, έχουμε προχωρήσει και είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει ήδη το καταστατικό, 30 σελίδες, και είναι εναρμονισμένο με τον νέο νόμο. Το μοναδικό που λείπει είναι το όνομα, η έδρα και το μετοχικό κεφάλαιο. Τα ονόματα των δύο προηγούμενων ΠΑΕ, που είχαμε, μας βολεύουν. Θα στείλουμε, για να μας εγκρίνουν το όνομα «Νίκη Βόλου 1924 ΠΑΕ». Είμαστε υπερήφανοι, γιατί δεν έχουμε άλλη χρονολογία, όπως άλλες ομάδες, που αλλάζουν κάθε τέσσερα χρόνια ΑΦΜ».

Μήνυμα ενότητας

Ακολούθως, πρότεινε για την πενταμελή επιτροπή τους κ.κ. Νίκο Αγγελάρα, Αργύρη Χαδούλη, Δημήτρη Μιχάλη, Νίκο Παπαπέτρου και Γιάννη Αρβανιτόπουλο και κλείνοντας έστειλε μήνυμα ενότητας: «Εγώ με το που έκλεισε η πόρτα αυτής της αίθουσας, τα έχω ξεχάσει όλα. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί, γιατί έχουμε μία χρυσή ευκαιρία να ξεκινήσουμε μία ΠΑΕ από το μηδέν και χωρίς βαρίδια από το παρελθόν.

Η διαγραφή της προηγούμενης ΠΑΕ θα γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και θα είμαστε η τέταρτη ομάδα που θα καταφέρουμε να διαγραφούμε ως ΠΑΕ. Οι άλλες είναι η ΑΕΚ, ο Μεσσηνιακός και η Σπάρτη. Κάνω κάλεσμα προς όλους να συμμετέχετε στο μετοχικό κεφάλαιο, γιατί και η συνέλευση των μετόχων πρέπει να έχει περισσότερο κόσμο, για να συμμετέχετε όλοι στις διαδικασίες της ΠΑΕ».

Έπειτα, το σώμα ομόφωνα η Γ.Σ. αποφάσισε τη σύσταση ΠΑΕ και αμέσως μετά εκλέχτηκε η πενταμελής επιτροπή, αφού τα μέλη συμφώνησαν πάλι ομοφώνως με την εισήγηση του κ. Φάτση.

Βέβαιος για τη Football League o κ. Αγγελάρας

Πριν τον Στέργιο Φάτση, ο κ. Νίκος Αγγελάρας εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του για το γεγονός ότι η Νίκη Βόλου θα είναι στη Φούτμπολ Λιγκ τη νέα σεζόν. Επίσης, τόνισε ότι η Νίκη ξεκινά μία νέα πορεία, που θα έχει τα στοιχεία της νομιμότητας και της διαφάνειας, και πως τα χρέη διαγράφηκαν με προσπάθειες πολλών ατόμων. «Αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα να το κρατήσουμε, γιατί πλέον οι νομοθετικές ρυθμίσεις είναι διαφορετικές και χρειάζεται περίσκεψη και ακριβής τήρηση της νομιμότητας. Σήμερα ακόμη δεν έχουμε λάβει την τυπική έγκριση που χρειάζεται, για να ξεκινήσουμε όλες αυτές τις διαδικασίες. Απλώς οι διαδικαστικές αυτές πράξεις είναι τυπικές και προδιαθέτουν τη Γ.Σ., που είναι το κυρίαρχο όργανο και αποφασίζει τι βήματα θα κάνουμε. Μόλις έρθει η έγκριση, θα είμαστε πανέτοιμοι να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα θέματα», τόνισε ο διακεκριμένος νομικός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.