FIFA και συνομοσπονδίες: «Δεν θα αναγνωρίσουμε καμία ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα»

Τα σενάρια περί δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας βρίσκουν αντίθετες FIFA και UEFA, οι οποίες ξεκαθάρισαν για μία ακόμη φορά πως δεν θα αναγνωρίσουν κάποια διοργάνωση τέτοιου είδους.

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μαζί με τις πέντε συνομοσπονδίες (UEFA, CAF, OFC, CONMEBOL και Concacaf) στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι: «Μία τέτοια διοργάνωση δε θα αναγνωριστεί είτε από τη FIFA, είτε από καμία άλλη συνομοσπονδία. Όποια ομάδα ή όποιος παίκτης συμμετάσχει σε αγώνα τέτοιου θεσμού θα χάνει τη δυνατότητα να παίξει σε διοργάνωση της FIFA ή κάποιας άλλης συνομοσπονδίας».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Όλες οι διοργανώσεις θα πρέπει να οργανώνονται ή να αναγνωρίζονται από τις την αρμόδια ομοσπονδία σε εγχώριο επίπεδο, από την αντίστοιχη συνομοσπονδία σε ηπειρωτικό επίπεδο και από τη FIFA σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συνομοσπονδίες αναγνωρίζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην τωρινή του μορφή και η FIFA αναγνωρίζει τις διασυλλογικές διοργανώσεις των συνομοσπονδιών ως τις μοναδικές αυτού του είδους.

Οι αρχές της αθλητικής άμιλλας, τη αλληλεγγύης, των προβιβασμών και των υποβιβασμών είναι η βάση της ποδοσφαιρικής πυραμίδας που εξασφαλίζει την παγκόσμια επιτυχία του αθλήματος. Η συμμετοχή σε παγκόσμιες και ηπειρωτικές διοργανώσεις πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.