FIFA/UEFA σε ΕΠΟ: «Βρείτε με την κυβέρνηση λύση για τις εκλογές»

FIFA – UEFA έστειλαν στην ΕΠΟ την πολυαναμενόμενη επιστολή σχετικά με το θέμα των εκλογών της ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή της Δευτέρας (25/5) η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει έκτακτη καταστατική Γενική Συνέλευση για τις 16/6, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να διεξάγει τις εκλογές στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Αρχικά, οι εκλογές είχαν συμφωνηθεί από κοινού με τις FIFA και UEFA για τον προσεχή Ιούλιο, όμως με απόφασή της η κυβέρνηση τις μετέθεσε για τον Οκτώβριο. Η ΕΠΟ αναγκαστικά περίμενε την επίθεση θέση των υπερεθνικών ποδοσφαιρικών αρχών για να πράξει ανάλογα.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr η UEFA έστειλε την Τρίτη (26/5) σχετική επιστολή επί του θέματος και στην οποία υπογραμμίζονται τρία σημεία:

1) Ότι εξ’ αρχής βούλησή των FIFA – UEFA ήταν η διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και αυτό συνεχίζoυν να υποστηρίζουν ως ιδανική επιλογή, ώστε τα στελέχη τους να επιβλέψουν τη διαδικασία και εν συνεχεία να αποχωρήσουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη λήξη της θητείας τους.

2) Ότι αναγνωρίζουν πως κάποιες αποφάσεις που αφορούν και στα ποδοσφαιρικά/αθλητικά τεκταινόμενα είναι δυνατόν να αλλάζουν αν αυτό δικαιολογείται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

3) Συστήνεται συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΠΟ με την κυβέρνηση με στόχο την εύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.