Φιλική ισοπαλία με 2-2 του Ολυμπιακού Βόλου κόντρα στον Αιγινιακό

Επιτυχημένο ήταν το τεστ που έδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Αιγινιακό στο Πανθεσσαλικό, με τους ερυθρόλευκους να έρχονται ισόπαλοι 2-2 με την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη. Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας έκανε πολλές δοκιμές, όπως αναμενόταν, ενώ για μία ακόμη φορά ο Ντα Κόστα ήταν στη εξέδρα των επισήμων με πολιτικά, αν και η κατάστασή του έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Παλιούρα κάτω από τα δοκάρια, τους Στασινόπουλο, Ανδρέα Κόκκα (πλάγιοι αμυντικοί), Στουρνάρα και Γκιτζάλη (στόπερ) στην άμυνα, ενώ μπροστά απ’ αυτούς έπαιζε ο Κολημήτρας ως αμυντικός μέσος. Επιθετικοί χαφ ήταν ο Οικονόμου με τον Δήμο Κόκκα, ενώ στην επίθεση βρίσκονταν οι Δωματάς (αριστερά), Αγγελής (δεξιά) και Αναστασίου στην κορυφή. Στο 30’ Κολημήτρας και Οικονόμου έπαιξαν στην ίδια ευθεία και ο Δήμος Κόκκας πήγε δίπλα στον Αναστασίου, ενώ στο 35’ άλλαξαν αμοιβαία πλευρά οι Αγγελής και Δωματάς.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Ιωαννίδη στα δεξιά της άμυνας και τον Ανδρέα Κόκκα να συνεχίζει στο αριστερό, ενώ δίπλα στον Γκίτζια βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας ο Κωστόπουλος. Αμυντικός χαφ ήταν ο Πότσι και μπροστά του στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Σταύρου και Ευθυμιάδης. Στις πτέρυγες ήταν ο Δήμος Κόκκας και Μπρίτος και φορ ήταν ο Φλίγκος. Στο 73’ μπήκε ο Μπουργάνης στη θέση του Παλιούρα, στο 77’ ο Πατσής στη θέση του Γκίτζια, ενώ στο 78’ ξαναμπήκε στο γήπεδο ο Δωματάς στη θέση του Δήμου Κόκκα.

Από την άλλη ο Αιγινιακός είχε στο τέρμα τον Τόλιο, στην άμυνα με φορά προς τ’ αριστερά τους Παπουτσογιαννόπουλο, Λιόλιο, Πασαλίδη και Γιατζιτζόγλου, ενώ στο κέντρο τους Ζούρκο και Πατράλη ως αμυντικούς μέσους. Δεξιά στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Φασίδης, αριστερά ο Ζγκούρι και λίγο πίσω από τον Γκούρτσα ο Γκατζολάρι.

Οι φάσεις

Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στον Αιγινιακό και έγινε στο 8’. Ο Ζγκούρι από θέση βολής μέσα στην περιοχή έσκαψε παράλληλα για τον Φασίδη, που σε ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα εστία έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Γκίτζιας σχεδόν πάνω στη γραμμή απέκρουσε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (15’) κι ενώ ο Αιγινιακός πίεζε από την αρχή του ματς, ο Ολυμπιακός σκόραρε. Ήταν μία υποδειγματική επίθεση, που χτίστηκε από την άμυνα και μέχρι να φτάσει η μπάλα στον σκόρερ Αναστασίου κανείς παίκτης των φιλοξενουμένων δεν ακούμπησε την μπάλα. Ο Αναστασίου γύρισε προς το κέντρο με πλάτη προς την εστία και άφησε την μπάλα για τον Δήμο Κόκκα που προχώρησε και από τον άξονα πέρασε την μπάλα υπέροχα για τον φορ των ερυθρολεύκων, που είχε κάνει σωστή κίνηση, βγαίνοντας στο τετ-α-τετ. Απέναντι από τον Τόλιο από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε με το αριστερό τον Τόλιο και έγραψε το 1-0.

Στο 25’ είχαμε την ισοφάριση για τον Αιγινιακό, με τον Ζούρκο να κάνει τρομερή ατομική προσπάθεια κατά μέτωπο, να μπαίνει στην περιοχή και να αφήνει για τον Γιατζιτζόγλου, που πρόσφερε έτοιμο γκολ για τον Φασίδη, ο οποίος με πλασέ κι ενώ η μπάλα είχε περάσει από τον Παλιούρα έκανε το 1-1.

Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-2, όταν Ζγκούρι επιτάχυνε εντυπωσιακά, ξεκινώντας αρκετά μακριά από την περιοχή και φτάνοντας απέναντι στον Παλιούρα πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες στο 36’. Ο Δωματάς άφησε σε εκτέλεση φάουλ για τον Οικονόμου, που έσκαψε ωραία από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι για τον Αναστασίου, ο οποίος, αν κα αφύλακτος, ίσα-ίσα που ακούμπησε την μπάλα με το κεφάλι στέλνοντάς την εκτός εστίας.

Τελικά στο 40’ έγινε το 2-1 με εύστοχο πέναλτι του Δωματά, το οποίο κέρδισε ο Αγγελής σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Πασαλίδη την ώρα που πήγε να κάνει κοντρόλ. Οι φιλοξενούμενοι και ειδικά ο πάγκος τους διαμαρτυρήθηκε, αλλά ο Νικόπουλος, που ήταν κοντά στη φάση, είχε υποδείξει ήδη την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο μέρος έγιναν πολλές αλλαγές και οι προπονητές έκαναν πολλές δοκιμές. Στο 61’ ο Αιγινιακός σημείωσε το 2-2 με τον Ζγκούρι, που έπαιξε στην επανάληψη ως δεύτερος φορ, βρέθηκε μόνος του σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα πρώτα στο εσωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού και μετά στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο 63’ ο Ευθυμιάδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και από το ύψος της περιοχής δοκίμασε το πόδι του, αλλά είδε την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι. Στο 76’ ακυρώθηκε γκολ του Γκούρτσα για οφσάιντ, ενώ στο 80’ ο Ευθυμιάδης πέρασε για τον Μπρίτος, που από τα δεξιά της περιοχής και πιεζόμενος αστόχησε. Ακολούθησαν τρεις καλές στιγμές για τον Αιγινιακό, με τον Μπουργάνη να δείχνει τις δυνατότητές του στο 82’ και το 85’ (στην πρώτη περίπτωση νίκησε τον Γκούρτσα σε τετ-α-τετ και στη δεύτερη απομάκρυνε σε κόρνερ το φάουλ του Κυζιρίδη), ενώ στο 85’ δε χρειάστηκε να επέμβει στο σκαφτό του Κυζιρίδη, που έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.