Φιλική ήττα από τον ανώτερο Πιερικό για τον Θησέα με 0-3 στην Αγριά

Η βασική ενδεκάδα του Θησέα στο φιλικό με τον Πιερικό

Στο πρώτο του φιλικό ο Θησέας έχασε στο γήπεδο της Αγριάς με 0-3 από τον Πιερικό, ο οποίος φέτος είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσει, έχοντας αλλάξει επίπεδο διοικητικά και αγωνιστικά. Οι Κατερινιώτες με ένα γεμάτο ρόστερ και με τον προπονητή Απόστολο Στύλο να έχει επιβάλει ένα επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου, με «χτίσιμο» του παιχνιδιού από την άμυνα και με πολύ καλό passing game ήταν ανώτεροι της ομάδας του Λάκη Μπακάλη, ο οποίος είδε τα λάθη και τις αδυναμίες της σ’ αυτό το πρώιμο στάδιο και θα προσπαθήσει να τα βελτιώσει.

 

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Θησέας ξεκίνησε με τον Κεφαλά στο τέρμα, ενώ στην άμυνα ήταν σε μία τριάδα οι Δίντσης, Γιαουπλάρι και Ερρίκος Βαν ντε Γουΐχε. Τους πλάγιους μπακ-χαφ αποτέλεσαν οι Γιάννης Κυρίτσης (γεννημένος στις 2.11.2000 με θητεία σε Ελασσόνα και πέρσι σε ομάδα του τοπικού των Ιωαννίνων) και Διαμαντόπουλος, ενώ οι δύο κεντρικοί χαφ ήταν οι Κοτζαθανάσης και ο Οικονόμου. Οι Πέτσης στα δεξιά και Νιαώτης στ’ αριστερά μαζί με τον κλασικό προωθημένο Σιώμο συμπλήρωναν τον βασικό σχήμα.

Στην επανάληψη έγιναν κάποιες αλλαγές, με τον Θησέα να ξεκινά με τερματοφύλακα τον Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε, τους Μπόρα, Γιαουπλάρι και Ερρίκο Βαν ντε Γουΐχε στην άμυνα και τους Κυρίτση και Διαμαντόπουλο να συνεχίζουν ως πλάγιοι μπακ-χαφ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Γαλανόπουλος και Οικονόμου, δεξιά ο Κατής, αριστερά ο Ζαχαράκης και μπροστά ο Βλάχος.

Από την άλλη ο Πιερικός έπαιξε στο πρώτο μέρος με τον Γουναρίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπουζούρα και Κόλα στα πλάγια της άμυνας και τους Ρογκότη και Τακίδη στο κέντρο αυτής, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Πετράκος ήταν πιο μπροστά από τους Λαμπίρη και Μπουζούκη στον άξονα, τη στιγμή που στα πλάγια βρίσκονταν οι ικανότατοι διεμβολιστές Μηλιώτης στ’ αριστερά και Δεμηρτζόγλου στα δεξιά, αλλά από το 25’ και μετά άλλαξαν πλευρές κι αυτή η κίνηση λειτούργησε στο 0-1. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κριεμάλντι.

Στο δεύτερο μέρος ο Πιερικός έπαιξε με Παπατολίκα στην εστία, τους Λαζαρίδη, Βασιλείου και Βασίλη Τουλίκα στην άμυνα, Ιβανίδη και Παγωνίδη ως ανασταλτικά χαφ, Γιώργο Τουλίκα πίσω από τον φορ Μπενίσκο, που είχε στα πλάγια τους Κυπαρίσση αριστερά και Ναρίνογλου στα δεξιά.

 

Οι φάσεις του αγώνα

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1 και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο τέρμα, ενώ στην επανάληψη ήταν πιο αποτελεσματικοί, συνεχίζοντας να είναι η καλύτερη ομάδα, παρά το ότι άλλαξε όλη η ενδεκάδα τους, δείγμα του μεγάλου βάθους.

Το 0-1 έγινε από τον πρώην παίκτη της Νίκης Βόλου, Κώστας Δερμητζόγλου, στο 31’ με εύστοχο πλασέ από θέση μέσα αριστερά μετά την πάσα του Κόλα στο τετ-α-τετ με τον Κεφαλά, που βρήκε την μπάλα, αλλά δεν κατόρθωσε να αποτρέψει το γκολ. Το 0-2 ήρθε στο 70’ μετά από φάουλ του Κυπαρίσση από την αριστερή πλευρά και εύστοχη κεφαλιά του υψηλόσωμου Βασιλείου, με την μπάλα να πηγαίνει στη δεξιά γωνία του Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε, ενώ το 0-3 έγινε στο 85’ μετά από νέα κεφαλιά του αειθαλούς Μίμη Μπενίσκου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα στο πρώτο δοκάρι τη σέντρα του Λαζαρίδη.

Στο πρώτο μέρος οι νικητές πριν το 0-1 είχαν δύο πολύ καλές στιγμές. Στο 19’ ο αφύλακτος Πετράκος έκανε παράλληλη σέντρα, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να ακουμπήσει την μπάλα, για να τη στείλει προς την εστία και στο 23’ ο Κεφαλάς νίκησε τον Πετράκο σε τετ-α-τετ. Ακολούθως στο 40’ και το 41’  ο τερματοφύλακας του Θησέα είπε «όχι» πρώτα στον Μηλιώτη σε τετ-α-τετ και έπειτα στο πολύ επικίνδυνο σουτ του Δεμηρτζόγλου.

Από τη μεριά του ο Θησέας είχε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα στο 6’ με τον Σιώμο να είναι σε πολύ ευνοϊκή θέση και μόνος στο πίσω δοκάρι μετά από φάουλ του Κοτζαθανάση από δεξιά, αλλά να σουτάρει λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά το 0-1 ο καλύτερος του Θησέα Διαμαντόπουλος βρήκε με πολύ ωραία σέντρα από τ’ αριστερά στο πίσω δοκάρι τον Κυρίτση, που έκανε την προβολή σε κενή εστία και από πλάγια θέση, αλλά ίσα που πρόλαβε την μπάλα και την έστειλε άουτ.

Στην επανάληψη ο Θησέας ήταν κάπως πιο επιθετικός και είχε την καλύτερή του στιγμή στο 63’ με το ευθύβολο σουτ εκτός περιοχής του Ζαχαράκη να μπλοκάρεται από τον Παπατολίκα.

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Δίντσης, Γιαουπλάρι, Ερρίκος Βαν ντε Γουΐχε, Κυρίτση, Διαμαντόπουλος, Κοτζαθανάσης, Οικονόμου, Πέτσης, Νιαώτης, Σιώμος

Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε, Μπόρας, Γαλανόπουλος, Κατής, Ζαχαράκης και Βλάχος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ Α’ ΜΕΡΟΣ: Γουναρίδης, Μπουζούρας, Κόλα (32’ Βασίλης Τουλίκας, 62’ Δαλαμήτρας), Ρογκότης, Τακίδης, Λαμπίρης, Μπουζούκης, Πετράκος, Μηλιώτης, Δεμηρτζόγλου, Κριεμάλντι.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ Β’ ΜΕΡΟΣ: Παπατολίκας, Λαζαρίδης, Βασιλείου, Παντζιαλάς (71’ Γιώτσας), Βασίλης Τουλίκας, Ιβανίδης, Παγωνίδης, Γιώργος Τουλίκας (71’ Μαυρίδης), Κυπαρίσσης, Ναρίνογλου, Μπενίσκος

Η ενδεκάδα του Πιερικού στο πρώτο μέρος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.