Φιλική ήττα με 1-0 από την Παναχαϊκή για τον Ολυμπιακό Β., που ικανοποίησε

Ένα γκολ του Κουσκουνά στο 78’ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-0 εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου στο φιλικό με την Παναχαϊκή στο γήπεδο της Αγυιάς στην Πάτρα. Οι ερυθρόλευκοι ικανοποίησαν σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού και ειδικά στο πρώτο μέρος είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες και τον έλεγχο της αναμέτρησης, με την Παναχαϊκή να απειλεί μόνο σε τετ-α-τετ του Κουσκουνά αυτό το διάστημα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν πιο πολλές προϋποθέσεις, για να φτάσουν στο 0-1. Πάντως, όταν σκόραραν στο 59’ με τον Παπαδημητρίου η βοηθός Αβραμοπούλου ακύρωσε για οφσάιντ το γκολ σε μία πολύ αμφισβητούμενη απόφαση. Να σημειωθεί ότι το ντεμπούτο του έκανε ο Κολέλα που έπαιξε ως αλλαγή για περίπου μισή ώρα.

Η διάταξη των ομάδων

Η γηπεδούχος Παναχαϊκή είχε κάτω από τα δοκάρια τον Σούλη, ενώ στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Αποστολόπουλος, Σταμόπουλος (πλάγιοι μπακ), Λαρέα και Πατάπης (στόπερ). Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν με ανασταλτικό ρόλο οι Μπρους, Μουστακόπουλος και ως δεκάρι έπαιζε ο Μπάτροβιτς. Παπαδόπουλος και Αραβίδης επιχειρούσαν από τα άκρα της επίθεσης, αλλάζοντας πλευρές, και ο Κουσκουνάς αποτέλεσε τον φορ των Πατρινών.

Ο Ξενοδόχοφ ήταν ο γκολκήπερ του Ολυμπιακού Β. και μπροστά του στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Παπακώστας, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς και Μπουτζίκος. Αγρόδημος, Κόλα και Ντα Κάμπο ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Αργεντινό να παίζει μπροστά από τους άλλους δύο, ενώ Σκοπελίτης (δεξιά) και Βουκελάτος (αριστερά) κινούνταν στα άκρα. Τέλος, ο Μπαράνκο ήταν ο κλασικός προωθημένος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς ο Ολυμπιακός Β. απείλησε με τον Ντα Κάμπο που βρέθηκε σε θέση βολής ανάμεσα από μικρή περιοχή και του σημείου πέναλτι μετά από πάσα του Βουκελάτου, αλλά έκανε ένα αδύναμο σουτ και η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικού των γηπεδούχων.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 14’ και ανήκε στην Παναχαϊκή. Ο Μπάτροβιτς ξεκίνησε μία εντυπωσιακή προσπάθεια από το κέντρο, πέρασε δύο παίκτες του Ολυμπιακού Β. και έβγαλε με εξαιρετική πάσα τετ-α-τετ τον Κουσκουνά, που όμως έστειλε την μπάλα ολομόναχος ψηλά πάνω από την εστία.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντα Κάμπο να κάνει μία παρόμοια προσπάθεια μ’ αυτή του Μπάτροβιτς ξεκινώντας από πολύ πίσω. Ο Αργεντινός βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή και με διπλή προσπάθεια έβγαλε στ’ αριστερά για τον Βουκελάτο, που σούταρε, για να εκτιναχθεί και να αποκρούσει ο Σούλης σε μία νέα καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους.

Επικίνδυνο αριστερό σουτ και πάλι του Βουκελάτου μέσα από την περιοχή μετά από κακή απομάκρυνση στον αέρα της αντίπαλης άμυνας έδιωξε με τα πόδια ο Πατάπης στο 27’ κι ενώ η μπάλα είχε πάρει κατεύθυνση προς την εστία, ενώ στο 29’ ο ίδιος παίκτης μετά από γέμισμα του Μπουτζίκου πέρασε την μπάλα πάνω από αντίπαλό του και πριν σκάσει έκανε το σουτ, που έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι στην καλύτερη στιγμή ως τότε στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο 37’ η μακρινή κεφαλιά του Φιλίποβιτς σε στημένη φάση πέρασε εκτός εστίας και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 59’ για τον Ολυμπιακό Β. σκόραρε με πλασέ από κοντά και ουσιαστικά σε κενή εστία ο νεοεισελθών Παπαδημητρίου, που πήρε την πάσα με το κεφάλι του Φιλίποβιτς μετά το φάουλ του Κόλα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με υπόδειξη της Αβραμοπούλου, η οποία αμφισβητείται, κάνοντας ένα στοπ καρέ στο βίντεο, έστω κι αν η κάμερα ήταν στο κέντρο του γηπέδου, αν είχε δίκαιο.

Λίγο αργότερα είχαμε σύρραξη μετά από μαρκάρισμα του Φιλίποβις στον χώρο της μεσαίας γραμμής σε παίκτη των γηπεδούχων, που το θεώρησαν σκληρό, αλλά τα πνεύματα γρήγορα ηρέμησαν.

Στο 78’ η Παναχαϊκή, χωρίς να δημιουργεί φάσεις, κατόρθωσε ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Μπάτροβιτς πέρασε κάθετα στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας για τον Σκεπετάρη κι αυτός βγήκε μόνος, αλλά σιγούρεψε το γκολ, πασάροντας παράλληλα για τον Κουσκουνά, που σε κενή εστία είχε εύκολο έργο να κάνει το 1-0, το οποίο έμεινε ως το τέλος.

Διαιτητής: Καδάς

Βοηθοί: Αβραμοπούλου, Ζούλης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Σούλης (46’ Κολοβούρης), Αποστολόπουλος (46’ Πάνος), Πατάπης, Λαρέα, Σταμόπουλος (72’ Μπελεζάκης), Μπρους (46’ Ανάκογλου), Μουστακόπουλος (72’ Κόκας), Μπάτροβιτς (81’ Μασούρας), Παπαδόπουλος(46’ Σκεπετάρης), Αραβίδης (58’ Τσερούτι), Κουσκουνάς (81’ Γιούσης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Ξενοδόχοφ (82’ Λαδάς), Παπακώστας (90’ Κάβουρας), Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς (88’ Ρόκας), Μπουτζίκος, Αγρόδημος (90’ Μαστακούλης), Κόλα (88’ Ζιάκας), Ντα Κάμπο (63’ Κολέλα), Σκοπελίτης (78’ Πατρώνης), Βουκελάτος (66’ Βασιλούδης), Μπαράνκο (57’ λ. τρ. Παπαδημητρίου)

Η στιγμή που ο Φιλίποβιτς κάνει την κεφαλιά-πάσα στον Παπαδημητρίου, που θα σκοράρει, αλλά το γκολ του θα ακυρωθεί για οφσάιντ. Τουλάχιστον αμφισβητούμενη η φάση

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.