Φιλική ΝΙΚΗ με θετικά και αρνητικά στοιχεία

Αδυναμίες σίγουρα υπήρξαν, αλλά η Νίκη κατόρθωσε να στείλει παράλληλα αισιόδοξα μηνύματα με την εμφάνισή της ανά διαστήματα και τη φιλική επιτυχία κόντρα στον Αχιλλέα με 1-2 στη Νεοκαισάρεια.

Οι κυανόλευκοι μπορεί να αιφνιδιάστηκαν μόλις στο 2’ και να κυνηγούσαν από την αρχή το σκορ, μπορεί να γλίτωσαν στην αρχή της επανάληψης δύο φορές το 2-0, έχοντας χάσει σημαντικές ευκαιρίες προηγουμένως για την ισοφάριση, αλλά τελικά με ανατροπή κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη γοήτρου χάρη σε τέρματα των Μ. Παπαδόπουλου και Ματθαίου στο 63’ και το 76’. Να τονιστεί ότι ο Βαγγέλης Δαδάκος, που έφυγε από τη Νίκη λίγο καιρό, αγωνίστηκε με τη φανέλα του Αχιλλέα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού μόλις στο 2’ ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Πολυχρονιάδης ξέφυγε από τα δεξιά, με τον Τζήμα να βγαίνει να καλύψει τον χώρο και τον αντίπαλό του να βγάζει για τον Μανίκα, που προ κενής εστίας δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.

Η πρώτη ουσιαστική φάση για τη Νίκη ήρθε στο 19’. Ο Τορεζάνι συνεργάστηκε με τον Παπαδήμα και εκείνος έβγαλε για τον Κορέτα, που με το μυτάκι από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αυτή η φάση ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας της Νίκης να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα, ενώ από την άλλη ο Αχιλλέας αρκούνταν σε ένα διαρκές και αποτελεσματικό πρέσινγκ.

Μετά από ώρα οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν την περιοχή της Νίκης στο 27’, με τον Δημινά να κάνει την τελική προσπάθεια, αλλά ο Τζήμας μπλόκαρε.

Στο 29’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη, καθώς μετά από στημένο του Μ. Παπαδόπουλου ο Παρασκευαΐδης από ευνοϊκή θέση με κεφαλιά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, ενώ ένα λεπτό πριν η προσπάθεια του Μαλακασιώτη από το ύψος του πέναλτι κόντραρε στα σώματα. Στο 33’ είχαμε νέα τελική προσπάθεια για τη Νίκη, με τον Μαλακασιώτη να σουτάρει ψηλά εκτός εστίας.

Πολύ κοντά στο 2-0 έφτασε ο Αχιλλέας στο 38’: από εκτέλεση πλαγίου του Πολυχρονιάδη, ο Μανίκας έπιασε ένα τρομερό σουτ, που χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ. Στο δίλεπτο πάντως 43’-44’ η Νίκη δικαιούνταν να ισοφαρίσει, αφού αρχικά ο Τορεζάνι με μακρινή κεφαλιά ανάγκασε τον Σαρρή σε απόκρουση σε κόρνερ, κάτι που επανάλαβε και αμέσως μετά σε πλασέ του Πετράκου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τον Αχιλλέα, καθώς ο Μανίκας βγήκε μόνος με τον Τζήμα, που προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι. Η μπάλα ξαναέφτασε στον Μανίκα που με ένα γυριστό επιχείρησε να στείλει την μπάλα εντός της ανυπεράσπιστης εστίας, αλλά αυτή δεν του έκανε το χατίρι, φεύγοντας λίγο άουτ. Στο 56’ οι φιλοξενούμενοι ξανακινδυνευσαν, ωστόσο ο Τζήμας έκανε μία εκπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Νάκα έπειτα από τη σέντρα του Μανίκα.

Παρά το γεγονός ότι το συγκρότημα του Λεωνίδα Μπίλη έδειχνε κάπως αποσυντονισμένη, κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 63’, με μακρινή εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου, με τον Σαρρή να ξεγελιέται και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία (1-1). Στο 68’ ο Ναλμπαντίδης είδε την προσπάθειά του από τα δεξιά να φεύγει πάνω από την εστία του Τζήμα, ενώ στο 76’ η Νίκη πήρε το προβάδισμα. Ο Τορεζάνι με θαυμάσια μπαλιά βρήκε τον Ματθαίου και ο νεαρός εξτρέμ της Νίκης με κεφαλιά κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σημείωσε το 1-2 με εντυπωσιακό τρόπο.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚ. (4-2-3-1): Σαρρής- Πολυχρονιάδης, Ηλιάδης, Χ. Παπαδόπουλος, Δερμίσης -Παγωνίδης, Δημινάς- Ψύρρας, Καμπερίδης, Νάκας- Μανίκας

Έπαιξαν και οι Χατζηκωνσταντίνου, Ζόβλεκας, Γαβριηλίδης, Ναλμπαντίδης

ΝΙΚΗ Β. (4-3-3): Τζήμας-Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης- Πετράκος, Τσιουρέλης, Μ. Παπαδόπουλος-Μαλακασιώτης, Τορεζάνι, Κορέτα

Στο δεύτερο έπαιξαν και οι Παπαγεωργίου, Κόκκας, Ματθαίου, Βουρδάκης, Σφονδυλιάς, Τσιανάκας, Σουάρες-Τσιαμπαλής

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.