Football League: Η ακτινογραφία της 5ης αγωνιστικής

Εντυπωσιακά αποτελέσματα και εκπλήξεις επιφύλαξε η 5η αγωνιστική και στους δύο ομίλους, όπως τονίζει η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος της Football League, που κάνει τον απολογισμό σε αγώνες και αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Καβάλα και η Βέροια έχασαν το απόλυτο στο πρωτάθλημα της Football League, γνωρίζοντας μάλιστα την ήττα.

Έτσι δεν υπάρχει πλέον αήττητη ομάδα στο Βόρειο όμιλο, ενώ στο Νότιο διατήρησαν το αήττητο η Καλαμάτα και η Ρόδος. Η πρώτη μάλιστα είναι η ομάδα που δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ.

Και τρίτος στην κορυφή!

Όπως τονίζει από εκεί και πέρα, η Καβάλα δεν είχε χάσει βαθμό και δεν είχε δεχτεί γκολ, αλλά επέστρεψε από τη Χαλκιδική με ήττα από την Τρίγλια και μάλιστα δέχτηκε τρία γκολ! Οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και πέτυχαν μάλιστα, εκτός από την πρώτη νίκη στη σεζόν, και για πρώτη φορά τρία γκολ στην κατηγορία, από πέρσι που παίζουν στη Football League. Το σκορ άνοιξε γρήγορα ο Θεοχάρης Ποζατζίδης με το πρώτο γκολ στην καριέρα του, αλλά λίγο αργότερα σκόραρε και για την… Καβάλα με αυτογκόλ! Ο αγώνας είχε και δύο γκολ με φάουλ και χαμένο πέναλτι για την Καβάλα.

Η Βέροια δεν κατάφερε να σκοράρει στις Σέρρες και μάλιστα γνώρισε την ήττα με γκολ του Μάικλ Ολαϊτάν, που πριν από 10 χρόνια είχε φέρει στην Ελλάδα, παιδάκι ακόμα. Για τον Πανσερραϊκό ήταν μια σπουδαία νίκη, που του δημιουργεί προσδοκίες για διάκριση.

Αλλά τις ήττες των πρωτοπόρων εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο ο Ολυμπιακός Βόλου. Πάτησε κορυφή, αφού πέρασε νικηφόρα από την Αριδαία, με τον Ιάσονα Παπαδημητρίου να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ, φτάνοντας τα πέντε σε πέντε παιχνίδια.

O Θεσπρωτός πιο έμπειρος κατά… μια σεζόν των Ποντίων, επικράτησε με 3-1, φτάνοντας στους επτά βαθμούς τον Πιερικό.

Ο Απόλλων Πόντου πανηγύρισε τον πρώτο του βαθμό, αλλά με μεγάλη αγωνία! Στο γήπεδο του Βατανιακού με τον… ντόπιο Πιερικό ο Αλέξανδρος Καλογέρης σκόραρε από τα αποδυτήρια μετά από τρία χρόνια και ο Απόλλων πανηγύρισε το πρώτο του γκολ. Ο έμπειρος Κυβελίδης ισοφάρισε και στο 90′ ο Πιερικός προηγήθηκε με ένα παίκτη, που μόλις είχε μπει και το μελάνι στο δελτίο του δεν έχει στεγνώσει! Τον Ανδρέα Μπαβέλη. Ωστόσο δευτερόλεπτα μετά ο Στέλιος Παναγιώτου, ο πανύψηλος φορ που είναι δανεικός από τον Απόλλωνα Λάρισας, χάρισε τον πρώτο βαθμό στον Απόλλωνα Πόντου.

Αλλαγή φρουράς στο Νότο

Εντυπωσιακές ανακατατάξεις είχαμε και στο Νότιο όμιλο, αφού ο Ασπρόπυργος, που δεν είχε βρει ακόμα δίχτυα και βαθμό, μέσα σε 16 λεπτά έβαλε τρία στον Ιάλυσο, του έσπασε το αήττητο και τον γκρέμισε από την κορυφή.

Την ευκαιρία να περάσει πρώτη βρήκε ο Καλαμάτα, μοναδική ομάδα πλέον από τις 20 στη Football League, που δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ. Επικράτησε 2-0 του Αστέρα Βλαχιώτη.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου είναι μάλιστα και η μία από τις δύο αήττητες. Η άλλη είναι η Ρόδος, που όμως είχε τέσσερις ισοπαλίες και τώρα πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη στην Καλλιθέα με 3-2, αφού προηγήθηκε δύο φορές στο παιχνίδι και βρέθηκε μια πίσω! Για να νικήσει με διπλή ανατροπή χρειάστηκε να πιάσει και πέναλτι ο 38χρονος Βαγγέλης Πίτκας. Η Καλλιθέα γνώρισε την πρώτη ήττα της, και σε πέντε παιχνίδια έχει χάσει επτά βαθμούς σε παιχνίδια που προηγήθηκε!

Η Νίκη Βόλου και το Αιγάλεω δεν κατάφεραν να κερδίσουν τρίποντο. Αν και προηγήθηκε, η Νίκη ισοφαρίστηκε από τη Σαντορίνη 2020, που έπαιζε μάλιστα με 10 παίκτες, ενώ το Αιγάλεω υπέστη την δεύτερη εντός έδρας ήττα του, από την Επισκοπή.

Σαντορίνη 2020 και Επισκοπή δείχνουν πολύ καλά στοιχεία ως τώρα, έχουν κάνει από μια ήττα και τώρα παίζουν μεταξύ τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.