Φόρμουλα Ένα: Το ισπανικό γκραν πρι παραμένει στο καλαντάρι και για το 2020

Το ισπανικό γκραν πρι θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του αγωνιστικού προγράμματος της Φόρμουλα Ένα και για το 2020, καθώς σήμερα (27/8) έγινε γνωστό ότι υπεγράφη η σχετική συμφωνία με την πίστα της Βαρκελώνης.

Στις αρχές του Αυγούστου η κυβέρνηση της Καταλωνίας είχε εγκρίνει τη μονοετή επέκταση της συμφωνίας για τη διεξαγωγή του ισπανικού γκραν πρι στη Βαρκελώνη, καθώς το συμβόλαιο έληξε μετά τη φετινή διοργάνωση (12/5) και ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρούνταν από τους πιο… επικίνδυνους για να «κοπούν» από το καλαντάρι.

Έτσι, το ισπανικό γκραν πρι, το οποίο διεξάγεται μόνιμα στο Μοντμελό από το 1991, θα γιορτάσει το 2020 τα 30 χρόνια συνεχούς φιλοξενίας του στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στην οικογένεια της Φόρμουλα Ένα, καθώς η πίστα της Βαρκελώνης είναι μια από τις πιο απαιτητικές τεχνικά και συνήθως φιλοξενεί τις χειμερινές δοκιμές του πρωταθλήματος.

Το ισπανικό γκραν πρι προσελκύει θεατές από ολόκληρο τον κόσμο, δεδομένου ότι τα τελευταία τρία χρόνια παρακολούθησαν τον συγκεκριμένο αγώνα 510.566 άτομα.

Επίσης, ο αγώνας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της πίστας της Βαρκελώνης, το ισπανικό γκραν πρι «δημιούργησε» 163 εκατομμύρια ευρώ το 2019.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.