Formula 1: Ασταμάτητος ο Λεκλέρ στην Αυστραλία, καταστροφή για τον Φερστάπεν

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Grand Prix της Αυστραλίας και έκανε το δύο στα τρία τη φετινή σεζόν. Δεύτερος ο Πέρεζ και βάθρο για τον Ράσελ με τη Mercedes. Καταστροφή για τον Φερστάπεν, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει γι’ ακόμη μία φορά.

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull όχι μόνο δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Λεκλέρ σε κάποιο σημείο του αγώνα, αλλά αναγκάστηκε σε εγκαταλείψει στον 38ο γύρο, με το μονοθέσιό του να βγάζει καπνούς. Έτσι, μετά τη νίκη του στη Σαουδική Αραβία έχασε αρκετό έδαφος στο κυνήγι του τίτλου.

Η εγκατάλειψη του Σάινθ στον δεύτερο γύρο είχε αποτέλεσμα να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας νωρίς στον αγώνα. Στην απόσυρσή του, η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά. Ο Λεκλέρ άνοιξε τη διαφορά του, με τον Φερστάπεν να διαμαρτύρεται για φθορά στα ελαστικά του. Οι Φερστάπεν και Πέρεζ μπήκαν νωρίτερα από τους αντιπάλους τους στα πιτ για να βάλουν την σκληρή γόμα, καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα ντεγκρανταρίσματος με τη μέση.

Στον 24ο γύρο, ο Φέτελ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου προκαλώντας δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας. Στην επανεκκίνηση του αγώνα και με εκμηδενισμένες διαφορές, ο Φερστάπεν έκανε την κίνησή του, όμως ο Λεκλέρ υπερασπίστηκε με επιτυχία την πρώτη θέση. Η Ferrari είχε καλύτερο ρυθμό και με τη μέση γόμα και ο Μονεγάσκος άνοιξε τη διαφορά του με άνεση, περίπου στα 5,5 δευτερόλεπτα.

Sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.