Formula 1: Σοκ για το θάνατο του Γουίτινγκ

Πένθος στη Formula 1 για το θάνατο του Βρετανού διευθυντή αγώνων της Τσάρλι Γουίτινγκ, ο οποίος πέθανε σήμερα το πρωί στην Αυστραλία, σε ηλικία 66 ετών.

Ο εκλιπών, που υπήρξε επί μακρόν στέλεχος της F1, πέθανε στη Μελβούρνη από πνευμονική εμβολή, μόλις τρεις ημέρες πριν από το εναρκτήριο Grand Prix της Αυστραλίας.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Ζαν Τοντ, δήλωσε συγκλονισμένος από τον αιφνίδιο θάνατο του Γουίτινγκ, αποκαλώντας τον «έναν μεγάλο διευθυντή αγώνων, μια κεντρική και απαράμιλλη φιγούρα της Formula 1, που συνδύαζε την ηθική με το πνεύμα αυτού του φανταστικού σπορ».

Ο Γουίτινγκ, εντάχθηκε στην F1 το 1977 με την ομάδα Hesketh Racing. Στη συνέχεια έγινε γνωστός ως επικεφαλής μηχανικός της Brabham και εργάστηκε για να κατακτήσει τους παγκόσμιους τίτλους με τον Βραζιλιάνο Νέλσον Πικέ το 1981 και το 1983.

Υποστηριζόμενος από τον πρώην επικεφαλής της Brabham, Μπέρνι Εκλεστόουν, ο οποίος έγινε ιδιοκτήτης της F1, προσχώρησε στη FIA το 1988 ως τεχνικός αντιπρόσωπος. Έγινε διευθυντής αγώνων το 1997, ενώ ήταν επίσης εκπρόσωπος ασφαλείας και επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της FIA.

«Η Formula 1 έχει χάσει έναν πιστό φίλο και έναν χαρισματικό πρεσβευτή», πρόσθεσε ο Τοντ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.