«Φορτωμένη» με πέντε μετάλλια επέστρεψε η Εθνική μας ομάδα κολύμβησης

«Φορτωμένη» με πέντε μετάλλια, έντεκα τελικούς και πανελλήνια ρεκόρ επέστρεψε από το Οτοπένι της Ρουμανίας η γαλανόλευκη αποστολή που συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε πισίνα 25μ. Όλοι και όλες έκαναν λόγο για το πλέον ελπιδοφόρο ξεκίνημα σε μια χρονιά που…τα έχει όλα και θα καταλήξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (Ιούλιος 2024). Νωρίτερα (Φεβρουάριος 2024) υπάρχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα.

Η Ελλάδα στο Οτοπένι κατέκτησε πέντε μετάλλια, ένα χρυσό και τέσσερα χάλκινα, που την έφεραν στη 10η θέση της γενικής κατάταξης.

Η Άννα Ντουντουνάκη (χρυσό στα 50μ πεταλούδα και χάλκινο στα 100μ πεταλούδα) και ο Ανδρέας Βαζαίος (χάλκινα με την 4Χ50μ ελεύθερο μαζί με τους Κρίστιαν Γκολομέεβ, Στέργιο-Μάριο Μπίλα και Απόστολο Χρήστου και στα 100μ μικτή ατομική) κατέκτησαν από δύο μετάλλια. Χάλκινο κατέκτησε επίσης ο Απόστολος Παπαστάμος στα 400μ μικτή ατομική.

Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε και αγωνίσθηκε σε δύο τελικούς, καταλαμβάνοντας την 8η θέση στα 50μ ύπτιο και την 7η θέση στα 100μ ύπτιο. Από έναν τελικό είχαν ακόμα ο Ανδρέας Βαζαίος (5η θέση στα 200μ μικτή ατομική), ο Δημήτρης Μάρκος (6η θέση στα 800μ ελεύθερο) και ο Απόστολος Σίσκος (7η θέση στα 200μ ύπτιο). Επίσης η ομάδα μας 4Χ50μ μικτή mixed με Ανδρέα Βαζαίο, Μαρίλεια Δρασίδου, Άννα Ντουντουνάκη και Στέργιο-Μάριο Μπίλα, τερμάτισαν στην 8η θέση.

Η Ελλάδα πλέον μετράει 23 μετάλλια στην ιστορία της στη διοργάνωση, τα τέσσερα χρυσά (τρία ο Βαζαίος, ένα η Ντουντουνάκη).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.